Politie Zeeland


W-4892-2004 AANHOUDING IN MIDDELBURG

Een 31-jarige Middelburger werd vrijdag om 20.05 uur in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging, poging zware mishandeling en openlijke geweldpleging.
De man was, samen met enkele andere personen, bij een woning in de Piet Heinstraat in Middelburg geweest waar een voordeurruitje werd vernield. De bewoner heeft later aangifte gedaan van bedreiging. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.


O-4893-2004 AANRIJDING IN KRUININGEN

Op de Zanddijk in Kruiningen vond vrijdag om 18.39 uur een aanrijding plaats.
Een 42-jarige automobiliste uit Axel kwam uit de richting van Lamb Weston en wilde op de kruising met de Zanddijk linksaf slaan in de richting van de A58. Vanuit de richting van Yerseke kwam een personenauto aanrijden, bestuurd door een 18-jarige man uit de gemeente Reimerswaal. In zijn auto zat een inzittende (leeftijd onbekend) uit dezelfde gemeente. De vrouw hoorde de bellen rinkelen van de spoorwegovergang en ging ervan uit dat de andere auto zou stoppen voor de spoorwegovergang. Echter, enkele meters na de spoorwegovergang werd zij door de andere auto aan de achterzijde aangereden en beide voertuigen kwamen ongeveer 33 meter verder tot stilstand. De beide inwoners van de gemeente Reimerswaal droegen geen autogordel en waren met hun hoofd tegen de voorruit geklapt. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Alle drie de betrokkenen werden met, waarschijnlijk, nekletsel overgebracht naar ziekenhuizen in Goes en Vlissingen.