Skatebond Nederland




----------
Weer twee baantitels voor Smit en De Vries

Arjan Smit en Elma de Vries hebben er vandaag in Ten Boer (Gr.) twee nationale baantitels bij gewonnen. Beiden waren ongenaakbaar op de 1000 meter en de 5 km puntenkoers. Smit voelde wel het gehijg in de nek van aankomende talenten. Bob de Vries uit Haule, Elma's broer, verraste met zilver op de puntenkoers. Jan van Loon uit Leeuwarden werd hier derde. Op de 1000 m werd Ingmar Berga uit Hoogeveen tweede, Karlo Timmerman uit Staphorst derde en Mark Horsten uit Haulerwijk verrassend vierde. Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk eindigde bij de vrouwen twee keer als tweede, Mariska Huisman uit Andijk pakte brons op de 1000 en Nienke Stenekes uit Damwoude op de 5000.

Smit, die gisteren ook de 15 km afvalrace won, stelde zijn titels veilig met een superieure versnelling bij het ingaan van de laatste ronde op de 400-meterbaan. Bob de Vries demarreerde in de puntenkoers en bleef lang genoeg weg om voldoende punten voor de tweede plek te verzamelen. De Vries: "Dit had ik niet verwacht. Ik dacht altijd dat ik beter uit de voeten kon op een wegparcours." Van nummer drie Jan van Loon werd gezegd dat hij meer winst had kunnen boeken als hij de 'spagaat' op de finishlijn beter zou beheersen. "Dat weet ik niet, maar ik heb me wel een paar keer laten verrassen," erkende Van Loon. Morgen staan voor alle categorieën nog de 500 m en de aflossingswedstrijd op het programma.

Junioren
Emiel Blauw uit Roden was bij de junioren jongens de snelste op zowel de 1000 m als de 5 km puntenkoers, na zijn tweede plek van gisteren op de 15 km afvalrace. Gary Hekman uit Gramsbergen pakte min of meer onverwacht zilver op de 5 km, nadat hij gisteren brons had opgehaald in de afvalwedstrijd. Voor Wessel van Loon uit Haulerwijk was het zilver op de 1000 m. Peter Bakker uit Scharmer behaalde hier zijn tweede bronzen medaille. Gerwin Smit uit Rouveen, die gisteren twee keer zegevierde, kwam vandaag in de voorronde van de 1000 m ten val en kon op de puntenkoers niet meer in actie komen. Jan-Willem Bobbink uit Genderen sprintte gisteren op de 300 m naar de tweede plek (28,07), voor Wessel van Loon (28,14). Kim Top uit Hoogkerk zegevierde bij de junioren meisjes op beide afstanden, de 1000 m en de 5 km puntenkoers. Met de winst gisteren op de 15 km afvalrace heeft ze nu drie titels, plus zilver op de 300. Anne-Floor Heerkens uit Groningen pakte vandaag zilver op de 1000 m en gisteren goud op de 300 (30,02). Saskia Kroeze uit Wezep boekte een onverwachte tweede plaats op de puntenkoers, door in de tweede helft van de race alleen weg te rijden en te blijven. Ellen Wayer uit Garrelsweer behaalde hier haar tweede bronzen plak. Thuisrijdster José Visscher uit Ten Boer was vandaag derde op de 1000 m en gisteren tweede op de 15 km.

Kadetten
Twee keer goud was er vandaag bij de kadetten jongens voor Pieter-Jan van Eck uit Zuilichem, op de 1000 m en de 3000 m puntenkoers. Kai Bloetjes uit Oudkarspel pakte gisteren de titel op de 5 km afvalkoers en zilver op de 3 km puntenkoers. Crispijn Ariens uit Boxtel schreef de 300 op zijn naam en werd twee keer derde (1000 en 5 km afvalrace). Luuk Smink uit Zorgvlied verzamelde tweemaal zilver (1000 m en 5 km afvalrace) en een keer brons (3 km puntenkoers). Bianca Roosenboom uit Kampen was een klasse apart bij de kadetten meisjes. Ze won de 1000 m, 300 m en 15 km afvalkoers, maar moest vandaag op de 3000 m puntenkoers het hoofd buigen voor Rowan Lammers uit Winsum, die goud veroverde met 1 punt verschil. Roosenbooms tijd op de 300 m gisteren, 29,45, zou bij de dames senioren goed zijn geweest voor de tweede plaats. Ze was daarmee ook sneller dan alle junioren. Margo van de Merwe uit Wolvega werd twee keer tweede (1000 m en 5 km afvalrace) en derde op de 300. Marita Hut uit Haulerwijk pakte zilver op de 300 en brons op de 3 km punten- en 5 km afvalkoers.

Pupillen 1
Ronald Bakker uit Oldemarkt was vandaag bij de pupillen 1 jongens de beste op beide onderdelen, de 1000 m en de 3000 m puntenkoers. Jurrian Haasjes uit Staphorst won gisteren de 3000 m afvalrace, zijn plaatsgenoot Klaas Kooiker de 300 (30,66). Manon Kamminga uit Haulerwijk was bij de pupillen 1 meisjes niet te kloppen op alle vier afstanden tot nu toe. Vandaag zette ze de 1000 m en de 3000 m puntenkoers naar haar hand, gisteren de 300 en de 3000 m afvalwedstrijd. Anita Crediet uit Staphorst werd driemaal tweede en op de puntenkoers derde, achter Karina Marks uit Boyl.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: www.skatebond.nl

E-mail: info@skatebond.nl


----------
Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


----------


----------
Skatebond Nederland
www.skatebond.nl