Gemeente Geldermalsen

Fruitmasters wordt Koninklijk

22 mei 2004 - Op zaterdag 22 mei a.s. ontvangt Fruitmasters uit Geldermalsen het predikaat Koninklijk. Burgemeester mr S.W. van Schaijck zal dit predikaat uitreiken tijdens een groots feest ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de veiling. Deze officiële uitreiking vindt om ongeveer 19.00 uur plaats in de veiling aan de Deilseweg 7 te Geldermalsen.

Het predikaat Koninklijk kan door de Koningin worden toegekend aan verenigingen of ondernemingen die op hun gebied een zeer belangrijke plaats innemen, van landelijke betekenis zijn en in principe tenminste 100 jaar bestaan.

Fruitmasters, opgericht op 4 mei 1904 als Veilings Vereeniging Geldermalsen en Omstreken, is in de afgelopen 100 jaar uitgegroeid tot de grootste afzetorganisatie van fruit in Nederland. Ook internationaal gezien telt dit bedrijf, met een omzet van ruim 300 miljoen euro, mee. De coöperatie telt ruim 1400 leden. Voor haar leden verzorgt Fruitmasters de afzet van fruit tegen een zo hoog mogelijk rendement. Dit doet zij onder meer door een sterk merkenbeleid te voeren met aandacht voor kwaliteit en voedselveiligheid. Fruitmasters investeert onder andere in nieuwe sorteertechnieken, goede koeling en een efficiënte distributie.

Er zijn ongeveer 160 Koninklijke bedrijven in Nederland. Fruitmasters is het eerste bedrijf in de gemeente Geldermalsen dat het predikaat Koninklijk mag gaan voeren. Het gemeentebestuur is hierover zeer verheugd en feliciteert Fruitmasters dan ook van harte met dit predikaat.

Uitreiking predikaat Koninklijk
Zaterdag 22 mei 2004, 19.00 uur
Deilseweg 7, Geldermalsen