-----
PERSBERICHT

Kaartverkoop start voor theater- en muziekmanifestatie 'Faust Inc.' in Oostgroninger aardappelzetmeelfabriek

De kaartverkoop voor de theatermanifestatie 'Faust Inc.' is van start gegaan. Aan de groots opgezette theater- en muziekvoorstellingen werken professionele en amateurtoneelspelers mee. Daarnaast verlenen muzikanten en vele vrijwilligers uit de hele regio hun medewerking. Plaats van handeling is een historische locatie in de open lucht: de voormalige aardappelzetmeelfabriek van Avebe, aan het Ruiten A-kanaal 28 in het Oostgroninger Ter Apel.

Op 5000 flyers, op ruim 500 posters en via persberichtgeving wordt het telefoonnummer aangegeven waarop belangstellenden kaarten kunnen reserveren. Voor de try-outs kosten de kaarten 7,50 euro en voor de overige voorstellingen 10 euro. Het telefoonnummer voor de kaartverkoop is dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 17.00 uur. Het nummer is: 0599 ­ 564 349.

Na de telefonische reservering krijgen mensen een bevestiging van de bestelde plaatsen. Kaarten worden gereserveerd in volgorde van binnenkomst en aanmelding. Op is op. Wie na reservering de kaarten vooraf betaalt, krijgt ze per ommegaande toegestuurd. De voorstellingen vinden plaats op 22 en 27 mei (try-outs); 28 mei (première), 29, 30 en 31 mei, 4, 5, 6, 11, 12 en 13 juni. De voorstelling van 4 juni is al uitverkocht. Per voorstelling is er plaats voor maximaal 200 toeschouwers.

Faust Inc. is geschreven door Jan Veldman. Voor de vormgeving tekent Sjoerd Wagenaar, artistiek leider van de PeerGroup die dit spektakel produceert. Regisseur is Ben Smit. Op de genoemde locatie zelf wordt al druk gewerkt aan de voorbereidingen. Vanaf 24 april zullen ook de repetities daar plaatsvinden, onder leiding van de regisseur. De hoofdrollen in het stuk worden gespeeld door Menno Stijntjes (Faust), Joop Wittermans (Mefisto) en Hans Elbersen (Wagner).

Bijzonder evenement

Door de combinatie van professionele acteurs en amateurtoneelspelers, de inzet van fanfaremuzikanten en vele andere vrijwilligers uit de regio, de opvallende techniek (mede dankzij de coproducent het GrandTheatre in Groningen), de kostuums (ontworpen door Hadewych ten Berge) en de historische omgeving, belooft Faust Inc. volgens de producerende Stichting PeerGroup een bijzonder evenement te worden.

Het initiatief tot de serie voorstellingen is ruim twee jaar geleden genomen door het Regionaal Cultuur Plan Oost Groningen (RCPOG). Het RCPOG is een samenwerkingsverband tussen de provincie Groningen en acht gemeenten in Oost-Groningen (Stadskanaal, Veendam, Winschoten, Reiderland, Pekela, Scheemda, Menterwolde en Vlagtwedde).

Het evenement is mede tot stand gekomen door bijdragen vanuit het RCPOG, van het Fonds voor de Amateur- en Podiumkunsten, het Lira Fonds, Leader + Oldambt-Westerwolde en coproducent het Grand Theatre in Groningen. De hoofdsponsors van Faust Inc. zijn drie bedrijven uit Ter Apel: Kral-Westen Assurantiën en Makelaardij, Accountantskantoor Pors en Pool Organisaties.

Meer informatie is te lezen op de Internetsite van het RCPOG (www.rcpog.nl) en van de PeerGroup (www.Peergroup.nl).

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht