Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 12 mei 2004

Persbericht ivm Top 10 Internationale autoraces op TT Circuit Assen (22 en 23 mei 2004)

Ook Van Amersfoort Racing present in F3 en tevens races Supercar Challenge

Formule 3 spektakel naar TT Circuit Assen

Er staat weer iets groots op het programma van het TT Circuit Assen. Zaterdag 22 en zondag 23 mei komt de snelste Duitse raceklasse naar de Drentse hoofdstad, de Duitse Formule 3. Deze klasse maakt deel uit van de aantrekkelijke Beru-Top10-serie, die in het weekend van 22 en 23 mei in Assen neerstrijkt. Twee dagen lang topraces, met niet alleen de Duitse Formule 3, maar ook het geweld van vaderlandse bodem, de Dutch Supercar Challenge, de zware toerwagenklasse. In totaal komen er ieder dag zeven klassen aan de start. Beide dagen wordt om 10.00 uur begonnen.

Het worden bijzondere racedagen die de echte autosportliefhebber niet mag missen. Een prachtig programma waar de kenners hun vingers bij aflikken. Formule 3, Formule Renault, Ford Fiesta ST Cup, Toyota Yaris Cup, Seat Supercopa, Renault Clio en de Dutch Supercar Challenge zullen zowel op zaterdag 22, als op zondag 23 mei een wedstrijd rijden. Daarbij komen enkele bijzondere deelnemers aan de start, onder meer het team van Van Amersfoort Racing, dat met de 21-jarige Chinees Ho-Pin Tung aan de start verschijnt. Hij schreef onlangs geschiedenis door als eerste Chinees een Formule 1 bolide te besturen. Die kans kreeg hij bij het BMW Williams-team. Nu wil Ho-Pin Tung met zijn Dallara F302/Opel Spiess zich volledig richten op het Duitse Formule 3 kampioenschap.

Voor Van Amersfoort Racing (VAR) betekent het na één seizoen afwezigheid de terugkeer in de F3. De eerste wedstrijd voor deze Recaro Formula 3 Cup werd op Hockenheim verreden en daar werd Tung zesde en achtste. Maar in de tweede race liet het talent zien dat er terdege rekening met hem gehouden moet worden. Op het circuit Oschersleben werden op 8 en 9 mei de derde en vierde race verreden. Ho-Pin Tung werd daarin met zijn tweemaal tweede en in de tussenstand voor het kampioenschap staat de Van Amersfoortcoureur na vier races op de zevende plaats. Aan de leiding gaat Jan Seyffarth, die de eerste twee races op zijn naam wist te schrijven.

Het zal voor het Nederlandse team zeker een uitdaging zijn om te schitteren op het TT Circuit Assen en daar toe te slaan in de strijd om de eerste plaats. Spanning en spektakel zal er zeker zijn, want de Formule 3 is de snelste raceklasse van Duitsland. De wagens kunnen in drie seconden in snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur komen. De topsnelheid ligt rond de 280 km/uur. Naast de Formule 3, is er nog een aantrekkelijke formuleklasse in Assen: de Formule Renault. Een echte leerschool voor talenten.

Een andere smaakmaker in het weekend van 22 en 23 mei is de Dutch Supercar Challenge. Deze twee races tellen mee voor het kampioenschap van de Dutch Supercars. De Dutch Supercar Challenge is dit seizoen al meerdere keren in actie gekomen en het is duidelijk dat Cor Euser met zijn Marcos Mantis weer een van de favorieten is in de GT-klasse, waarin ook Peter van der Kolk en Rob Knook gevestigde namen zijn. De zware toerwagens zijn een lust voor het oog en de bloedstollende duels die de coureurs uitvechten zijn het bekijken meer dan waard. Het is inmiddels een vertrouwd beeld geworden dat de DSC een omvangrijk startveld kent. Zo n veertig auto s tegelijk in de baan is geen uitzondering. Net als andere jaren kent de DSC drie klassen, de GT-klasse, de Supersportklasse en de Sportklasse.

Deur-aan-deur en bumper-aan-bumper gevechten zullen te zien zijn in de andere klassen van de Beru-Top10-serie. De Renault Clio Cup, Ford Fiesta ST Cup, Toyota Yaris Cup en de Seat Supercopa zijn toerwagenklassen, waarin wagens uitkomen die nagenoeg identiek zijn. Het is een garantie voor spannende duels waarvoor het publiek ongetwijfeld op de banken komt. Wie de autoraces op Assen met regelmaat volgt, weet dat dergelijke toerwagenraces vol spektakel zitten en menig verbeten robbertje uitvechten op het circuit. Dat het er daarbij fel aan toe zal gaan, staat wel vast.

De beide wedstrijddagen, zaterdag 22 en zondag 23 mei, begint het programma om 10.00 uur s morgens.

De toegangsprijs voor een volle dag raceplezier is aantrekkelijk gehouden. Op zaterdag moet er 10,- euro worden betaald en op zondag 20,- euro. Een kaart voor het gehele weekend kost slechts 25,- euro.

(Voor tijdschema, zie bijlage)

****************