Gemeente Haarlem


17 mei 2004
sector Publieksdienst

131/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


22 mei 2004

2e uitreiking 'Haarlemse Bloemetjes' door burgemeester Pop

Steeds meer Haarlemmers zetten zich in voor de binnenstad. Of het nu gaat om het mooier maken van de binnenstad of het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid, in groepsverband of individueel. Onder het motto 'Zo doen we dat in Haarlem' hebben bewoners, bedrijven en instellingen zich de afgelopen jaren op diverse fronten ingezet voor een schone en veilige binnenstad. Vorig jaar kregen tientallen mensen de eerste 'Haarlemse Bloemetjes' uitgereikt. Zaterdag 22 mei zet burgemeester Pop opnieuw vele inwoners in het zonnetje. Hun inzet varieert van het verzorgen van de bloembakken, het verwijderen van zwerfvuil tot het betrokken houden van ouderen en andere kwetsbare groepen bij de samenleving.

De uitreiking vindt plaats op zaterdag 22 mei tijdens de weekmarkt op de Grote Markt in Haarlem. Van 11.30 tot 12.30 uur zal burgemeester Pop een rondgang over de markt maken. Speciaal voor deze gelegenheid worden de 'Haarlemse Bloemetjes' uitgereikt bij de vier aanwezige plantenkramen op de markt. Om 'heel Haarlem' te betrekken zullen voorbijgangers eveneens een bloem en uitleg over deze actie ontvangen.


Onze Buurt Aan Zet

Haarlemse Bloemetjes is onderdeel van het project 'Onze Buurt Aan Zet'. Het platform Onze Buurt Aan Zet, bestaande uit de wijkraden in de binnenstad, City Haarlem, Centrum Managementgroep Haarlem, de Haarlemse Jongerenraad, politie en vertegenwoordigers van de gemeente, ontwikkelt en honoreert concrete projecten om de veiligheid en de leefbaarheid van de binnenstad te vergroten. Onze Buurt aan zet loopt tot eind 2004. De eerste resultaten zijn geboekt en worden steeds onder het motto 'Zo doen we dat in Haarlem' gepresenteerd aan de inwoners van Haarlem.

Nadere informatie voor de pers:
Wilt u aanwezig zijn bij de uitreiking van de Haarlemse Bloemetjes of meer informatie over de mensen die de Haarlemse Bloemetjes ontvangen? Neemt u dan contact op met:

Gemeente Haarlem
Klantenservice & Communicatie
Meriam Juthan
Telefoon: (023) 511 43 95
E-mail: mjuthan@haarlem.nl


Meriam Juthan, communicatieadviseur
023-5114398
023-5115171
mjuthan@haarlem.nl

---- --