Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 18 mei 2004 - Persberciht Top 10 Internationale Autoraces


* bijgaande foto is vrij van rechten en toont de in Nederlandse dienst rijdende Ho-Pin Tung

BRL V6 maakt debuut op TT Circuit Assen

Naast Formule 3 nieuwe klasse op Assen

Naast de spectaculaire Formule 3 en een groot aantal andere klassen, komt er op zaterdag 22 en zondag 23 nog een nieuwe autoklasse aan de start op het TT Circuit Assen. Tijdens de door de RSG georganiseerde BeruTop10-serie maakt de nieuwe Benelux Racing League V6 (kortweg BRL V6) haar opwachting. Het is een nieuwe toerwagenklasse bestaande uit een startveld van Fords Mondeo. Deze zijn uitgerust met een 4.0-liter V6 motor. Mede door het lage gewicht van de auto en het forse vermogen, zullen deze nieuwe toerwagens snelle rondetijden op de klokken weten te zetten. Daarnaast hebben de wagens een prachtig uiterlijk meegekregen. De BRL V6 zal in Assen een demonstratierace rijden.

Hoofdschotel vormen evenwel de klassen van de BeruTop10-serie en de Dutch Supercar Challenge. In de Formule 3 doet Van Amersfoort Racing mee, dat met de 21-jarige Chinees Ho-Pin Tung aan de start verschijnt. Hij schreef onlangs geschiedenis door als eerste Chinees een Formule 1 bolide te besturen. Die kans kreeg hij bij het BMW Williams-team. Ho-Pin Tung werd onlangs in de Formule 3 op het circuit van Oschersleben tweemaal tweede. Formule 3 is de snelste raceklasse van Duitsland. De wagens kunnen in drie seconden in snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur komen. De topsnelheid ligt rond de 280 km/uur. Een andere smaakmaker in het weekend van 22 en 23 mei is de Dutch Supercar Challenge met onder meer toppers als Cor Euser en Peter van der Kolk.

Zowel op zaterdag als op zondag worden wedstrijden verreden. Zaterdag 22 mei begint het programma om 10.00 uur en zondag 23 mei begint het programma om 11.00 uur s morgens.

De toegangsprijs voor een volle dag raceplezier is aantrekkelijk gehouden. Op zaterdag moet er 10,- euro worden betaald en op zondag 20,- euro. Een kaart voor het gehele weekend kost slechts 25,- euro.

*****************************



Ingezonden persbericht