Gemeente Den Haag

mei 2004
Zomertoer Streetsport op twaalf locaties in Den Haag (17 mei)

De zomertoer van Streetsport doet dit jaar twaalf plaatsen in de stad aan. De start is op zaterdag 22 mei in Leidschenveen. De finale heeft plaats op zondag 12 september op het Spuiplein. Evenals in de zomer van vorig jaar kan de jeugd deelnemen aan diverse takken van sport zoals voetbal, basketball, tennis, skaten en streetdance. Behalve wedstrijden worden ook clinics gehouden. Bekende Haagse sporters zullen acte de présence geven. De gemeentelijke sportstimuleringsorganisatie Sportsupport organiseert het evenement in samenwerking met de Haagse welzijnsorganisaties, scholen en sportverenigingen.

Bij de eerste aflevering van de Streetsporttoer, op 22 mei van 13.00 tot 18.00 uur in Leidschenveen, worden de activiteiten gehouden op veldjes aan het Lisdoddeveld. Een speciaal onderdeel is kanovaren. Dit vindt plaats in de IJsbeendsingel naast de basisscholen De Walvis en Waterland. Een paardentram onderhoudt de verbinding tussen het Lisdoddeveld en de IJsbeendsingel. Bezoekers kunnen hiervan gratis gebruik maken.

Alle op woensdag plaats hebbende Streetsportevenementen zijn van 15.00 tot 21.00 uur. De locaties van de zomerse Streetsporttoer zijn: 22 mei: Leidschenveen (Lisdoddeveld), 2 juni: Haagse Hout (Spaarwaterstraat), 9 juni: Scheveningen (Kanaalpark), 16 juni: Segbroek (Hondiusstraat), 23 juni: Loosduinen (De Meent); 30 juni: Escamp (Campus, Melis Stokezijde); 7 juli: Centrum (Vermeerpark), 14 juli: Transvaal (Joubertplantsoen), 11 augustus: Wateringse Veld (Laan van Wateringseveld); 18 augustus: Laak (Lipa, Linnaeusstraat), 12 september: finale (Spuiplein).