Gemeente Grave

Leden wijkraad de Mars gevraagd

In de gemeente Grave zijn 4 wijkraden actief (Grave-stad, Estersveld, de Stoof en de Zittert). Daarnaast heeft elk kerkdorp zijn eigen dorpsraad. Deze raden proberen vooral het wonen en leven in wijk en dorp aangenamer te maken en contacten tussen de bewoners te bevorderen. Ze organiseren daarom allerlei activiteiten, maar signaleren ook misstanden en proberen die aan te pakken. Daarbij is regelmatig contact met de gemeente van belang.

Ook het gemeentebestuur stelt contact met de burgers zeer op prijs. Om dat contact te verbeteren heeft de gemeente vanaf begin 2004 2 wijkteams geformeerd, die 4 keer per jaar het wel en wee in elke wijk onder de loep nemen met vertegenwoordigers van de wijkraad. De gemeente stelt daarbij jaarlijks een (beperkt) budget beschikbaar aan de wijkraad, voor voorzieningen in de wijk.

Alleen in de wijk de Mars en het Rode en Blauwe dorp is (nog) geen wijkraad actief. Terwijl tijdens de bewonersbijeenkomst in het Boulodrome op 6 mei jl. de betrokkenheid van de bewoners bij hun wijk erg groot bleek. Daarom roepen we hierbij bewoners van de Mars en Rode en Blauwe dorp op om zich kandidaat te stellen voor een nieuwe wijkraad. Heeft u daarvoor belangstelling, neem dan contact op met mevr. J. Moors, bureau Algemeen Juridische Zaken en Voorlichting. Zij kan de oprichting van een wijkraad ondersteunen.

Wilt u eerst meer weten over het functioneren van een wijkraad , dan kunt u uw licht opsteken bijvoorbeeld bij de heer L. Barten, die al jaren actief is in de wijkraad Estersveld (telefoon 0486-47 64 22). U kunt natuurlijk ook contact zoeken met een van de andere wijk- of dorpsraden. U vindt de namen en adressen elders op deze website. Klik hier. De wijkraden staan ook in de gemeentegids).