Politie Groningen

Persberichten zaterdag 21 mei 2004

provincie Groningen 22-05-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
Na een melding over vreemd verkeersgedrag zagen agenten vrijdagnacht een 23-jarige man uit Groningen in een brommobiel aan het rondjes scheuren was over het gras van het Hereplein. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een promillage van 1.3. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Op de Paterswoldseweg werd vrijdagnacht een 41-jarige automobilist uit Groningen op alcohol gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.6. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal uitgeschreven. Vrijdagavond werd op de Aweg een 35-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Hij blies bij de eerste blaasproef een indicatie dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het bureau saboteerde hij de ademanalysetest. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Tegen de man word proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod opgelegd.

Groningen: man (19) bedreigt portiers
De politie hield vrijdagnacht een 19-jarige man uit Haren aan voor bedreiging van portiers van een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De man werd de toegang geweigerd vanwege teveel alcoholgebruik en vervelend gedrag. Hierop begon de man te dreigen. Bij zijn aanhouding bleek de Harenaar in het bezit van een zelfgemaakte boksbeugel met punten. Hij werd overgedragen aan de politie en eerst ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongen (18) betrapt bij inbraak auto
Een 18-jarige jongen uit Groningen werd vrijdagnacht op het Stationsplein betrapt bij een inbraak in een personenauto. Uit de auto was een autofrontje verdwenen. Een tweede verdachte wist aan de politie te ontkomen. De jongeman is voor nader verhoor naar het politiebureau gebracht. Onderzoek is ingesteld naar de tweede verdachte.

Groningen / Glimmen: snelheidscontroles
Op de N355 bij Groningen werd vrijdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 2100 passerende voertuigen reden er 4 boven de toegestane limiet van 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 98 km per uur. 792 voertuigen passeerden vrijdagmiddag de radarpost op de Bornholmstraat (50 km). 75 reden te snel. Hoogste snelheid 79 km per uur. In Glimmen werd vrijdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg (50 km). Hier werd de snelheid gemeten van 699 voertuigen waarvan er 55 de limiet overschreden. Hoogst gemeten snelheid 88 km per uur.