Eemland noord 11.20 uur

Utrecht 22-05-2004 - Persberichten districten Eemland noord

Uitschrijven bekeuring loopt uit de hand

SOEST Twee mannen uit Hoevelaken en Amersfoort zijn vrijdagavond rond 22.30 uur aangehouden omdat zij agenten verhinderden een bekeuring uit te schrijven.

Op de Eikenlaan zagen agenten een personenbusje rijden met vier personen waarvan één meisje voorin zat op de schoot van een andere persoon. De agenten hielden het voertuig staande en spraken het meisje hierop aan. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring begonnen de bestuurder van het voertuig, een 29-jarige man uit Hoevelaken en een 17-jarige man uit Amersfoort zich met de zaak te bemoeien. Toen de situatie uit de hand begon te lopen, hebben agenten beide mannen aangehouden. De 29-jarige man werd hierbij naar de grond gebracht en geboeid naar het bureau gebracht.

Vechtpartij

BAARN- Op de Stationsweg is vrijdagavond uur een 41-jarige inwoner uit Baarn aangehouden vanwege mishandeling. Om 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij zou zijn op de Stationsweg. Ter plaatse zagen agenten een groep jongeren uit Baarn. Drie jongeren uit deze groep zouden zijn geschopt en geslagen door de 41-jarige man omdat zij eerder die avond het fietssleuteltje van zijn dochter zouden hebben afgepakt. De man is overgebracht naar het bureau waar hij na verhoor weer is vrijgelaten.

Onder invloed

SOEST Een 20-jarige man uit Soest is zaterdagochtend aangehouden omdat hij een auto reed onder invloed van alcohol. Agenten controleerde de bestuurder om 04.45 uur op de Eigendomweg. De blaastest wees uit dat de man had gedronken. Een ademanalyse bevestigde dit. Het aantal ug/l was 385. Hierop is de automobilist aangehouden. Hij was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Deze was al eerder ingevorderd. De man kreeg ook hiervoor een proces-verbaal.