district Eemland zuid 11.20 uur

Utrecht 22-05-2004 - persberichten Eemland zuid

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man, beiden uit Utrecht zijn vrijdagavond om 17.58 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Sint Jorisstraat hebben de twee vastgehouden omdat het alarm afging toen zij naar buiten gingen. De 23-jarige man bleek in het bezit te zijn van gestolen goederen. Omdat de twee zich niet konden legitimeren zijn zij beiden naar het bureau overgebracht.

Bekeuringen

LEUSDEN- Vrijdagavond om 22.00 uur zagen agenten tijdens de surveillance op de Biezenkamp een man rijden op een onverlichte bromfiets en zonder helm. Bij controle bleek de bromfiets ook niet verzekerd te zijn. De bestuurder, een 19-jarige man uit Leusden verklaarde dat hij de bromfiets had geleend en liet vervolgens de eigenaar van de bromfiets komen. Dit bleek een 15-jarige jongen uit Leusden te zijn. Deze verklaarde inderdaad geregeld te rijden op deze bromfiets zonder bromfietscertificaat. De agenten schreven drie bekeuringen en hebben de ouders van de 15-jarige jongen in kennis gesteld. Zij wisten niet dat hun zoon regelmatig op deze bromfiets reed en beloofde het voertuig aan de ketting te leggen.

Veroorzaker ongeval onder invloed

AMERSFOORT Een 25-jarige automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding.

Even voor middernacht kreeg de politie een melding dat een personenauto die stilstond voor een rood verkeerslicht op de Hogeweg/Outpuntweg werd aangereden door een personenauto en er vervolgens vandoor ging. Een alerte getuige noteerde het kenteken. Agenten zagen de bewuste auto later die nacht met zeer hoge snelheid rijden op de Utrechtseweg en zette de achtervolging in. Uiteindelijk kon de politie de automobilist staande houden op de snelweg A28. De 25-jarige man uit Hooglanderveen werd meteen aangehouden vanwege de aanrijding. Ook moest de man een alcoholtest afleggen waaruit bleek dat hij 360 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De politie vond bij de controle tevens een steekwapen in het voertuig en bleek dat de auto van de Hooglandervener niet was verzekerd. De man is overgebracht naar het politiebureau.