Utrecht stad, 11.35 uur

Utrecht 22-05-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Een 38-jarige man uit Soest en een 31-jarige man uit Utrecht zijn vrijdagmiddag 21 mei omstreeks 15.40 uur aangehouden op verdenking van het inbreken in een flatwoning aan de Jeanne D arcdreef.

De politie had een melding gekregen dat men twee inbrekers had gezien op de 7e verdieping van het flatgebouw. Politiemensen namen op strategische plaatsen positie in en de twee inbrekers liepen bij het verlaten van het portiek direct in de armen van de politie.

Na onderzoek op de 7e verdieping bleek dat er was ingebroken in een woning. De voordeur was geforceerd en de woning doorzocht. De bewoners waren niet thuis en werden middels een brief geïnformeerd over de inbraak en de aanhouding. In het bezit van de twee werd onder meer mobiele telefoons, een laptop, een paspoort, geld en sieraden aangetroffen.

De twee zijn in verzekering gesteld en de politie gaat verder met het onderzoek.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

UTRECHT Vier inwoners van Houten en Schalkwijk(leeftijd variërend van 22 en 21 jaar) zijn in de nacht van zaterdag 22 mei omstreeks 04.30 uur aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

De vier waren betrokken bij het in elkaar slaan en schoppen van een 20-jarige Utrechter kort daarvoor op het Janskerkhof. De Utrechter liep door het geweld onder meer een gebroken neus op en moest behandeld worden in het ziekenhuis. De vier sloegen en trapten op de Utrechter in nadat die een opmerking had gemaakt over hun baldadig gedrag. In totaal zouden mogelijk zes personen betrokken zijn geweest bij de openlijke geweldpleging.

De betrokkenen waren met taxis weggereden richting Houten. In samenwerking met de taxicentrale kon de uitstapplaats gelokaliseerd worden. Vier van de zes konden worden aangehouden en zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Preventief fouilleren

UTRECHT In de avond en nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei vond in het kader van het preventief fouilleren diverse acties plaats. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur werd op de Amsterdamsestraatweg door vier politiemensen preventieve fouilleeracties uitgevoerd bij circa 60 personen en twee voertuigen. Hierbij werden geen wapens aangetroffen. Vanaf 02.30 uur tot circa 05.00 uur werden 62 personen en 7 voertuigen op de Amsterdamsestraatweg gecontroleerd. Bij een 43-jarige Utrechter werd een groot hakmes die hij achter zijn broeksband droeg, aangetroffen. De Utrechter werd ingesloten en het hakmes inbeslaggenomen. Op de Kanaalstraat werden nog eens 33 personen en 7 voertuigen onderzocht op verboden wapens, maar daar werd niets aangetroffen.

Brand in woning

UTRECHT Bij een brand in een woning aan de Troubadourhof op zaterdag 22 mei omstreeks 02.05 uur wisten twee volwassenen en twee kinderen maar ternauwernood tijdig uit de woning te ontsnappen. Alle vier sliepen op de eerste verdieping toen er in de woonkamer op de begane grond brand uitbrak.

De 29-jarige bewoonster werd wakker van een brandlucht en sloeg onmiddellijk alarm. Door de rookontwikkeling was het haast niet meer mogelijk via de trap de woning te verlaten, maar uiteindelijk is dat toch gelukt. De vier werden door ambulancepersoneel onderzocht in verband met het inademen van rook. Er werd geen letsel geconstateerd. De bewoners zijn tijdelijk ondergebracht bij kennissen. De stichting Salvage nam de eerste maatregelen.

Uit een eerste onderzoek zou volgens de brandweer de brand mogelijk zijn ontstaan door overbelasting van een stekkerdoos onder de zitbank in de woonkamer. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Verkeerscontrole

VLEUTEN Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag 21 mei op de Utrechtseweg werd specifiek gecontroleerd op voertuigen met aanhangwagens. Tegen 22 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt omdat zij hun papieren niet in orde hadden en voor technische gebreken aan de aanhangwagens(slechte remmen, geen kentekenplaat, te zwaar beladen).