Rijn&Venen, 13.00 uur

Utrecht 22-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Dief aangehouden

MAARSSEN Een 21-jarige man zonder bekend woonadres is vrijdagmiddag 21 mei omstreeks 13.20 uur aangehouden op verdenking van insluiping en diefstal met braak in het kantoor van TPG-post.

De man was het kantoor in Bisonspoor binnen geslopen en brak in een kantoorruimte een geldlade open. Hieruit wist hij papiergeld te stelen. De man rende na de diefstal direct weg, in de richting van het spoor. Daar stond de trein Amsterdam-Utrecht op het perron stil. De machinist werd door de politie aangesproken en verklaarde dat hij zojuist een man rennend over het spoor had aan zien komen en de trein was ingestapt. De trein bleef op verzoek van de politie wachten.

Diverse politiemensen kamden het perron en de trein uit. Bij het doorzoeken van de trein zag een politieman een man die voldeed aan het signalement waarop deze werd aangehouden. Tijdens het onderzoek aan zijn kleding trof de politie een behoorlijke som papiergeld aan. De man zit vast voor nader onderzoek en is inmiddels in verzekering gesteld. Bovendien zal de Vreemdelingendienst in kennis worden gesteld omdat de man mogelijk niet in Nederland mocht verblijven.

Werkzaamheden stil gelegd

HARMELEN Bewoners van Prinsenhof deden vrijdagmiddag 21 mei melding dat er in de nieuwbouw aan Statenhof in een grote berg zand oeverzwaluwen nestelden. De bewoners waren bang dat door werkzaamheden met een graafmachine de ongeveer 25 nesten van de broedende vogels verstoord zouden worden.

Een politieman van het Regionaal Bureau Veldpolitie stelde ter plaatse een onderzoek in. Daarna werd kontakt gelegd met het bedrijf verantwoordelijk voor de werkzaamheden. Hij deelde hen mede dat er geen werkzaamheden uitgevoerd mochten worden ter voorkoming van verstoring/vernieling van de vogels/nesten. Het gebied waar binnen niet gewerkt mocht worden, werd afgezet.

Automobilist onder invloed

NIEUWERSLUIS Een 49-jarige automobilist uit Vreeland is op zaterdag 22 mei omstreeks 03.20 uur betrapt op het rijden onder invloed. De Vreelander werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Na de ademanalyse op het bureau bleek hij 415 ug/l. alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge betrapt

MAARSSEN Een 60-jarige inwoonster van Maarssen is vrijdag 21 mei omstreeks 13.15 uur betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had in een winkel etenswaren ter waarde van 18 euro niet afgerekend bij de kassa en werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie.

De vrouw kreeg door de politie parket secretaris een boete opgelegd van 130 euro. Na betaling hiervan werd zij weer in vrijheid gesteld.