Lekstroom, 13.50 uur

Utrecht 22-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Man voor bedreiging met mes aangehouden

VIANEN Een 40-jarige man uit Vianen is vrijdagmiddag 21 mei omstreeks 14.40 uur aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had in een winkel aan Vijfheerenlanden personeel met een mes bedreigd en onder deze bedreiging wilde hij geld uit de kassa hebben.

De gewaarschuwde politie wist de man zonder verdere problemen aan te houden. Hij bleek niet meer in het bezit te zijn van het gebruikte mes. Het vermoeden bestaat dat hij het mes zou hebben afgegeven aan een andere man die zich in de nabijheid van de kassa bevond.

De man in ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek.

Brand tijdig ontdekt

HOUTEN Door de tijdige ontdekking van een brand door een gemeente-ambtenaar en een politieman kon erger worden voorkomen. De twee fietsten vrijdagavond 21 mei omstreeks 22.50 uur gedurende hun controle op horeca-inrichtingen over het Onderdoor richting het bureau en zagen een hoeveelheid rook vanaf het gemeentehuis aan Het Kant de lucht ingaan.

Nader onderzoek leerde dat de brand woedde in een kunststof uithangbord. Er bestond gevaar dat de door de hitte en de vlammenzee de brand naar binnen zou kunnen slaan. Direct werd alarm geslagen en de brandweer gewaarschuwd.

Met behulp van een brandblusser uit een politieauto werd door de brandweercommandant, die inmiddels was gearriveerd, de brand vakkundig geblust. Hiermee werd voorkomen dat het houten plafond vlam kon vatten. De ter plaatse gekomen brandweer behoefde alleen nog na te blussen.

Na onderzoek in het gemeentehuis bleek dat de kamer boven het uithangbord rookschade had opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.