Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 22 mei 2004

Den Helder 22-05-2004 - 15.00 uur

Bedreiging en mishandeling door 13-jarige
Hippolytushoef, vrijdag 21 mei 2004.
Tussen 17.00 en 18.00 uur is tijdens de kermis een 14-jarige meisje uit Den Oever bedreigd en mishandeld door een 13-jarige meisje uit Amsterdam. De 14-jarige liep samen met haar vriendinnetje over de kermis. Een groepje van vier meiden viel hen al enige tijd lastig. Om onduidelijke reden heeft het 13-jarige meisje de 14-jarige bedreigd en geprikt met een mes in de hals van het slachtoffer. Ook sloeg en schopte zij haar. Daarbij liep het slachtoffer verwondingen op aan haar handen en hals.
De verdachte is aangehouden en voorgeleid.

Aanrijding met letsel
Schagen, vrijdag 21 mei 2004.
Omstreeks 17.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Rembrandtlaan, ter hoogte van het Piet Mondriaanpark. Een 16-jarige man uit Schagen reed op zijn bromfiets, komende uit de richting van het park. Hij wilde de Rembrandtlaan oversteken en vervolgens rechtdoor rijden in de richting van de Jan van Scorelsttraat. Op dat moment reed een 48-jarige vrouw in haar auto op de verkeersdrempel die op de Rembrandtlaan ligt. De man op de brommer reed te hard en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij viel en liep verwondingen op aan zijn been. De man is vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Snelheidscontrole
Schagen, vrijdag 21 mei 2004.
Op de Beethovenlaan is tussen 16.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn 60 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Deze automobilist krijgt een proces-verbaal.

Verdachte brandstichtingen aangehouden
Schagen, vrijdag 21 mei 2004.
Omstreeks 22.00 uur is een 23-jarige man uit Schagen aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere brandjes. Na een melding van brandstichting in een vuilcontainer achter de Laan van Schagen, zijn agenten naar een jongerencentrum gegaan voor nader onderzoek. Daar kwamen vonden zij al snel de vermoedelijke dader van de brandstichting. Tijdens het onderzoek is ook een 13-jarige man uit Schagen aangehouden. Hij droeg een bajonet bij zich. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens mishandeling
Den Helder, zaterdag 22 mei 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 35-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens het slaan van een cafémedewerker. De man kreeg woorden met bezoekers van een café in de Koningstraat. Toen de cafémedewerker, een 34-jarige man uit Den Helder, de man vroeg de zaak te verlaten werd hij agressief en begon hij het slachtoffer te slaan. Ook de voordeur van het café is beschadigd als gevolg van schoppen van de verdachte. Daarnaast richtte de verdachte vernielingen aan in de dienstauto waarmee hij vervoerd werd naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding door joyriding
Den Helder, vrijdag 21 mei 2004.
Op de Schootenweg heeft omstreeks 20.00 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij twee auto's betrokken waren. Een 19-jarige man uit Den Helder reed over de Heer Willem van Egmondstraat, komende uit de richting van de Graaf Willem II Straat. Hij stak de kruising met de Schootenweg over en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende auto met daarin een 37-jarige man uit Den Helder. De 19-jarige man was aan het joyriden in de auto van zijn vader. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.