Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Rheden; motorrijder verongelukt

Publicatiedatum: 22-05-2004

Een 31-jarige man uit Arnhem is zaterdag 22 mei omstreeks 10.45 uur op de Arnhemsestraatweg in Rheden verongelukt. De man bestuurde een motorfiets, waarmee hij op een bestelbus botste. Ten gevolge hiervan raakte hij zodanig gewond, dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen is overleden.

De bestuurder van de bestelbus, een 41-jarige man uit De Steeg, is door de politie aangehouden. Hij wilde met zijn auto vanaf de Arnhemsestraatweg linksaf de Havelandseweg op rijden. Daarbij heeft hij om onduidelijke redenen de hem tegemoetkomende motorrijder te laat opgemerkt. Een aanrijding kon toen al niet meer worden voorkomen. Naar de mening van de aangehouden bestuurder heeft de snelheid van de motorrijder een rol gespeeld bij de toedracht van het ongeval

Onderzoek
Deze visie van de bestuurder zal worden meegenomen in het onderzoek van de politie naar de toedracht van het ongeval. Daarvoor is de kruising tot ongeveer 14.30 uur afgesloten geweest. Medewerkers van de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden hebben alle sporen in beeld gebracht. Mochten er desondanks getuigen zijn die nog niet met de politie hebben gesproken, dan worden deze verzocht contact met de politie op te nemen onder nummer 0900 - 8844. Hun verklaring kan wellicht helpen de sporen te interpreteren en de toedracht van het ongeval te verklaren.

Nadat de brandweer het wegdek heeft gereinigd, is de rijbaan weer open gesteld voor doorgaand verkeer.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden; perspiket
Harry Munniksma
0318 - 688 221