Politie Drenthe

zaterdag

Assen 22-05-2004

Assenaren geven valse naam op

ASSEN - De politie heeft vrijdagavond- en nacht twee inwoners van Assen bekeurd omdat ze bij een verlichtingscontrole een valse naam opgaven. Een 18 jarige fietser reed zonder licht over de Groningerstraat en een 15 jarige werd voor het rijden zonder licht aan de kant gezet op de Gedempte Singel. Reeën slachtoffer verkeer

HOOGERSMILDE - DE PUNT - PESSEIn de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Drenthe drie reeën het slachtoffer geworden van het verkeer. In Hoogersmilde werd een overstekende ree gegrepen bij het oversteken van de N381. Bij De Punt overleefde een ree het oversteken van de A28 niet en op de N375 werd een ree bij het oversteken aangereden door een vrachtauto.

Politie pakt vernielers

EMMEN - De politie van Emmen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zes inwoners van Emmen en Nieuw Weerdinge in de leeftijd van 20 tot 25 jaar aangehouden wegens vernieling en baldadigheid. Getuigen meldden de politie dat het zestal zich in de Weerdingerstraat bezig hield met het vernielen van vlaggen en reclameposters. Toen de politie op het toneel verscheen maakte de groep zich uit de voeten. Twee van hen konden na enig zoekwerk in de omgeving worden aangehouden. De overige vier zijn later thuis aangehouden. Allen zijn na voorgeleiding ingesloten.

Drankrijder weg kwijt

ASSEN - De politie heeft vrijdagavond op de Dennenweg in Assen een 46 jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam aangehouden nadat met teveel drank op met zijn auto in de sloot was gereden. Bij de ademanalyse scoorde de man drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Het kostte hem direct zijn rijbewijs en hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Imitatiepistool in dashboardkastje

EMMEN - Een 20 jarige automobilist kreeg vrijdagavond na overleg met justitie een boete van 220 euro wegens het in bezit hebben van een imitatiepistool.De man liep tegen de lamp bij een verkeerscontrole op de Dorpsstraat in Emmen. De agenten zagen het niet van echt te onderscheiden balletjespistool liggen toen de man zijn rijbewijs uit het dashboardkastje haalde.

Winkeldieven gepakt

RODEN - De politie heeft vrijdagmiddag op de Groningerweg in Peize vier mensen aangehouden. Ze zouden er in de Wilhelminastraat in Roden vandoor zijn gegaan met twee gestolen DVD spelers. Omdat er een gedeelte van het kenteken van de auto waarin ze gevlucht waren bekend was kon de politie ze bij Peizerwold aan de kant zetten. Het ging bij de verdachten om drie vrouwen in de leeftijd van 21 tot 25 jaar en om een 30 jarige man, allen afkomstig uit Groningen. In de auto trof de politie behalve de DVD spelers een paar geprepareerde tassen aan. Het viertal is met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Baldadigheid beboet

HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagnacht een 16 jarige inwoonster van Hoogeveen bekeurd wegens baldadigheid en het kind overgedragen aan haar ouders. De politie heeft het meisje aangehouden omdat ze tegen een etalageruit schopte. Ze ging nogal te keer tegen de politie omdat de agenten zich volgens haar niet moest bemoeien met wat tumult in de Hoofdstraat.

Bert Visser 0651 - 611629

Vanaf zondagmorgen 08.00 uur wordt het voorlictingspiket overgenomen door collega Roel Hallink tel. 0651 - 528156