Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 22 mei 2004

* SCHIETPARTIJ
SCHIEDAM - Bij een schietpartij vrijdagmiddag op de Parkweg, zijn twee Schiedammers, 16- en 22-jaar oud, gewond geraakt. Zij werden overgebracht naar respectievelijk het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het Schielandziekenhuis. Wat later meldde zich op het politiebureau Marconiplein een 23-jarige Rotterdammer, die verklaarde dat hij op de Parkweg twee mannen had beschoten. Het vuurwapen had hij weggegooid in het water. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.


* VROUW IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half één werd een 33-jarige vrouw in haar woning aan de Goudse Rijweg door inbrekers overvallen. De vrouw lag te slapen toen zij wakker werd van een harde klap. Omdat zij vermoedde dat iemand haar woning probeerde binnen te komen, wilde zij naar de voordeur lopen om hulp te roepen. Onderweg naar de voordeur werd zij echter beetgepakt door een onbekende man, die inmiddels al in de woning was gekomen. De man eiste geld. In de woning bleek nog een man aanwezig. De vrouw werd bedreigd met een groot mes waarna de mannen nogmaals om geld vroegen. Uiteindelijk gingen de mannen er met een koffertje (met daarin wat sieraden) vandoor. De gewaarschuwde politie stelde nog een onderzoek in de omgeving in naar de inbrekers, echter zonder resultaat. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen vroeg omstreeks drie uur werd door een nog onbekende man op de Westzeedijk enkele schoten uit een vuurwapen gelost. Een 37-jarige man uit Tilburg was getuige van een stoeipartij tussen enkele mannen. Toen hij naar de mannen keek richtte één van hen een vuurwapen op hem. De Tilburger liep weg en waarschuwde de politie. Hierna zag hij dat de man die eerder een vuurwapen op hem had gericht nu enkele keren in de lucht schoot. Hierop vluchtte hij. De gewaarschuwde politie trof de schutter niet meer aan.

Middaguitgave vrijdag 22 mei 2004

* GESPRONGEN DRINKWATERLEIDING ZORGT VOOR WATEROVERLAST

ROTTERDAM - Vrijdagochtend omstreeks kwart voor tien raakte een buis van de drinkwaterleiding lek op de Putselaan. Het water spoot de grond uit, met als gevolg dat enkele tientallen meters tegels en zand werden weggespoeld. Het water ging onder de woningen door waarna vervolgens tientallen tuintjes en kelders onderliepen (het water stond op enkele plaatsen tot 40 cm hoog). Ook diverse woningen liepen waterschade op. De brandweer gaf het alarm 'grote hulpverlening' en pompte het water grotendeels weg. De politie zorgde voor afzetting van het getroffen gebied. De woningbouwvereniging gaat inventariseren hoeveel woningen, tuinen en kelders schade opliepen.


* GETUIGENOPROEP STEEKPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP

(Zie ook persberichten 15 mei en 17 mei)
ROTTERDAM - Vrijdagavond 14 mei jl. werd een 21-jarige man uit Rotterdam op het Wilhelminaplein neergestoken. Hij werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enige tijd later overleed. Omstreeks kwart voor tien ontstond een ruzie en vechtpartij tussen een aantal jongeren, waarna het slachtoffer door een 23-jarige Rotterdammer werd neergestoken. De verdachte werd later die avond op de Lodewijk Pincoffsweg aangehouden en in verzekering gesteld. Zondagmiddag 16 mei werden drie Rotterdammers (14, 16 en 17 jaar oud) aangehouden, verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij voorafgaand aan de steekpartij. De politie Rotterdam-Rijnmond is dringend op zoek naar getuigen van de ruzie, vecht- en steekpartij. Zij worden verzocht contact op te nemen met recherche van district Feijenoord-Ridderster via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* INNING ACHTERSTALLIGE BOETES
ROTTERDAM - Op maandag 24 mei a.s. gaat het project inning van achterstallige boetes van start. Voor een periode van ruim vier weken is extra celcapaciteit beschikbaar voor notoire achterstallige betalers, die elke acceptgirokaart en oproeping naast zich neerleggen en denken dat justitie en politie het toch te druk hebben om de boetes te innen. Niets in minder waar. Er zijn voor deze actie, naast de extra opvangruimte in het hoofdbureau van politie in Rotterdam, in de Stadsgevangenis in Hoogvliet nog eens 10 extra cellen gereserveerd. Afspraak met de directie van de Stadsgevangenis is dat deze cellen gedurende de periode voortdurend gevuld zullen zijn en dat er een uitloop van zeker 20 dagen mogelijk is na die vier weken. Dus wie aan het einde van het project nog vast zit, zal dan niet ineens op straat worden gezet maar worden vastgehouden totdat de straf is uitgezeten. Wie dus met vrienden en familie het Europees kampioenschap voetbal thuis op de bank voor de buis wil zien of vaderdagbezoek niet in een cel wenst te ontvangen maar in eigen omgeving, doet er verstandig aan om de achterstallige boete(s) zo vlug mogelijk te betalen aan de balie van een politiebureau. De kans dat men anders thuis door de politie wordt opgezocht is namelijk de komende maand héél erg groot.
De bedoeling van deze door justitie en politie gezamenlijk uitgevoerde actie is gericht op het zoveel mogelijk innen van uitstaande boetes, het terugdringen van de achterstand in executie van geldboetes en arrestatiebevelen en het in kaart brengen van zogenaamde postadressen. Bij het aantreffen van het laatste zal Sociale Zaken worden ingelicht en eventuele uitkeringen op dat adres worden stopgezet.
De baliemedewerkers van de politiebureaus in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn op de hoogte gesteld van deze actie en een aantal politiedistricten zal extra mensen inzetten om de boetes daadwerkelijk te gaan innen. Zo zal de leiding van het district Zuid gedurende de gehele actieperiode een team van politiemensen inzetten, dat zich onder leiding van een executiecoördinator speciaal met het innen van de uitstaande boetes zal bezig houden. Hierbij krijgt het zogeheten ATB-gebied (aanpak Tarwewijk & Bloemhof) bijzondere aandacht.

Ochtenduitgave vrijdag 21 mei 2004
eerder een discman had weggenomen uit de kamer van een patiënt in