Ingezonden persbericht


ROBERT DOORNBOS ZESDE IN F3000 RACE TE MONACO

!!! VOOR DIRECTE VERSPREIDING !!!

BRONVERMELDING Insight F1 Motorsport Report

ROBERT DOORNBOS ZESDE IN F3000 RACE TE MONACO

Monte-Carlo, 22 mei 2004 - Robert Doornbos heeft vanmiddag in zijn derde race om het FIA International F3000 kampioenschap een keurige zesde positie bemachtigd. Op het 3.340 meter lange circuit te Monaco reed de coureur van Arden International een constante race en pakte drie belangrijke punten voor het kampioenschap, waar hij momenteel de vierde plaats bezet met negen punten.

Al jaren staat de Formule 3000 bekend als het officiële voorportaal van de Formule 1, door haar races plaats te laten vinden tijdens alle Europese F1 Grand Prix. In het F3000 kampioenschap gaan de jonge coureurs de strijd met elkaar aan in gelijkwaardig materiaal (chassis, motoren, banden, brandstof).

Met een vijfde positie in de kwalificatie, had Robert Doornbos al een goede uitgangspositie voor de 45 ronden tellende race veroverd. Met een goede start behoudt de Rotterdammer zijn positie in de eerste paar ronden. Wanneer zijn F3000-collega's hun reguliere pitstops maken, schuift Doornbos langzaam op van de zesde naar de eerste plaats. Als de in Italië woonachtige Doornbos als laatste naar binnen komt voor nieuw rubber, staat hij zijn leidende positie af aan teamgenoot Liuzzi, de uiteindelijke winnaar. In de slotfase van de race in het prinsendom, beleeft Doornbos tenslotte nog een spannend gevecht Van Hooijdonk.

Robert:"Pfff hè hè, eindelijk kan ik bijkomen van deze loodzware race. Ik had een goede start en lag zelfs halverwege de race tijdelijk op de eerste plaats. Door een defect aan de limiter verliep mijn pitstop niet geheel vlekkeloos en viel ik enkele posities terug. Ik ben tevreden over mijn prestaties van het afgelopen weekend. Het is natuurlijk absoluut fantastisch om in de nauwe straten van Monaco te rijden. Daar heb ik als klein jongetje altijd al van gedroomd.

UITSLAG RACE 03 FIA INTERNATIONAL F3000 KAMPIOENSCHAP (MONACO):


01 - Vitantonio Liuzzi Arden International 1:08.07
02 - Enrico Toccacelo BCN + 02:850

03 - ROBERT DOORNBOS Arden International + 45.853

Nieuws en foto s zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Powered by BOMS