Politie Zeeland


PERSBERICHT

W 4328-2004 Brand station Middelburg
Zaterdag 22 april 2004 omstreeks 19.55 uur kwam een melding binnen van een brand in de toiletten van het station te Middelburg. Ter plaatse kwamen roetwolken uit één van de toiletten. De brand was snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Omstreeks 19.55 uur kwam een melding binnen van brand in de toiletten van het station te Middelburg, aan de Kanaalweg. Daar woedde een brand in het herentoilet. Via de luchtafvoer kwamen zwarte rookwolken het station binnen. Door snel optreden van brandweer en politie bleef de omvang van de brand beperkt tot het toilet. Het toilet brandde nagenoeg geheel uit. Bij onderzoek bleek dat ook in het damestoilet gepoogd was brand te stichten. De technische recherche heeft ter plaatse een sporenonderzoek verricht. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s). Zij verzoekt getuigen zich te melden op 0900-8844.

Het treinverkeer ondervond vrijwel geen hinder van de brand. De reizigers naar Vlissingen moesten tijdelijk gebruik maken van het andere perron.