Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

23 Mei: Historic Zandvoort Trophy

23 Mei: Historic Zandvoort Trophy 5 May 2004 - Dit jaar zullen bij de Historic Zandvoort Trophy op 22 en 23 mei a.s. op het Circuit Park Zandvoort weer diverse spannende races plaatsvinden met historische en klassieke racewagens.

Aan de start komen de Superlites, een groot veld met Westfields, Caterhams en andere van de legendarische Lotus Super7 afgeleide wagens aangevuld met de spectaculaire Sportscars.

40 tot 45 merendeels toerwagens van eind 60'er jaren tot midden 70'er jaren strijden in de Youngtimer Trophy om de winst. Diverse Ford Escorts zoals de beroemde BDA, Mexico en RS1600 zult u zien rijden tesamen met BMW's, Alfa's, Vauxhall's, Opel's en nog veel meer. Een spektakel !

Naar verwachting zullen zo'n 35 Porsches van voornamelijk het type 911 en 944 op zondag voor een 1-uurs race aan de start verschijnen. Omdat veel wagens gelijkwaardig zijn is er veel spanning te verwachten!

Ook een vol startveld van zo'n 40 wagens is te verwachten in de Alfa Romeo Challenge. U zult diverse types kunnen zien racen. Van de 75 IMSA tot de Giulia met alles wat daar nog tussen zit. Een divers veld met de karaktervolle modellen van Alfa Romeo met het opwindende typische Alfa-geluid.

Rond de 40 wagens eveneens aan de start met de bekende MGA en MGB modellen samen met Triumph's van de types TR2 t/m TR6 in de MG Competitions/Triumph. Het is altijd een fraai en spannend schouwspel om deze mooie wagens te zien strijden om een plaats op het ereschavot.

In het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens & GT's wordt gestreden om het officiele Nederlandse Kampioenschap voor de Historische Toerwagens & GT's, merendeels met racewagens van voor 1966. Een imposant gezicht om wagens als Lotus, Porsche, Ford Mustang en Shelby, Fiat Abarth, Lotus Cortina, Bizzarini, Marcos, Morgan, MGB, Ford Anglia, Alfa Romeo en nog veel meer, van start te zien gaan. Hevige strijd wordt geleverd doch wel met respect voor elkaars, soms zeer kostbare, materiaal.

Genoeg redenen dus om zowel zaterdag 22 mei en zondag 23 mei a.s. naar het Circuit Park Zandvoort te komen om weer eens "ouderwets" te genieten van spannende autoraces met aansprekende automobielen. Een dagkaart kost euro 10,-- , een weekendkaart kost euro 15,--. Beide kaarten geven ook toegang tot de paddock.

Foto: Chris Schotanus / Essay Produkties

Historische
Zandvoort
Trophy

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort