Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groots opgezet countryfestival in centrum Emmen

EMMEN ­ Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt in Emmen een groots opgezet countryfestival gehouden. Twaalf countrybands treden op zondagmiddag 23 mei op acht podia op in het centrum van Emmen. Vorig jaar kwamen tussen 13.00 en 17.00 uur maar liefst 45.000 bezoekers naar de binnenstad van Emmen.

Volgens de organisatie bestaat er steeds meer belangstelling voor het countryevenement. Ook nu wordt zeker eenzelfde interesse verwacht. ,,Emmen is de enige plaats in Nederland waar de bands op acht podia, verspreidt over de stad, optreden'', zegt organisator Jakob Kamminga. ,,Op andere festivals staan de groepen op één podium in een zaal of op een terrein in de openlucht.''

Ook vanuit het buitenland wordt aandacht aan het festival geschonken. Een Duitse TV-zender komt die zondag opnames maken, die op een later tijdstip worden uitgezonden.

Er worden optredens verzorgd door groepen uit Noord-Nederland en drie bluegrassbands uit het buitenland. Trekpleister is het Hickory Project uit Amerika. Mandolinespeler Anthony Hannigan en violiste Sue Cunningham werden al verscheidene keren bekroond voor hun spel. Uit Tsjechië komt Bluegrass Cwrkot en Pecked Chicken vertegenwoordigt Rusland.

Voor de vijfde keer in Emmen is het bekende Duo Derringer. Ook al jaren een fenomeen is Will Stevens. Stevens heeft net een nieuwe cd uit en vertrekt binnenkort naar Amerika voor enkele optredens. Verder zijn er concerten te verwachten van coming man Dusty Woodfield, Country Lane, Lazy Tater, Robbie Masters, Alex & Jannet (voorheen bekend van Eemscreek, By Coincidence en Shayenne & Shenandoah River Band. Ook voor de dansgroepen is er volop gelegenheid hun kunnen te tonen. Voor een aantal podia wordt een dansvloer gelegd om line-dancers de ruimte te geven. Zoals gebruikelijk in Emmen is het festival gratis toegankelijk.

Meer info: Jakob Kamminga 0591 317987.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl