Gemeente Amsterdam

André Kuipers in Artis
11 mei 2004 - Johanneke Helmers
ESA-astronaut André Kuipers is zondag 23 mei in het Artis Planetarium voor een ontmoeting met het Artispubliek. Hij zal verslag uitbrengen van zijn reis met de Russische Sojoez-raket en zijn verblijf aan boord van het International Space Station. Ook zal hij vragen van Artisbezoekers beantwoorden.

Dag meneer André,

Ik hou erg van vuil opruimen en wil graag later vuilnisman worden, maar nu heeft mijn vader verteld dat er in de ruimte veel rommel (kapotte satelieten,stukken van de trappen, ruimtestenen enzo) rondslingert. Heeft u dat gezien en waren het grote stukken, want ik wil nu ruimtevuilnisman worden. Ik ben al druk bezig met het tekenen van een ruimtevuilnisschip en kan mijn hond ook mee de ruimte in?

Als blijk van waardering voor zijn bijzondere prestatie ontvangt André kuipers zondag van Artis een ere-lidmaatschap voor het leven. André Kuipers heeft als rasechte Amsterdammer een nauwe band met Artis. Hij is een trouwe bezoeker van de maandelijkse astronomielezingen in het Planetarium en kent de dierentuin op zijn duimpje.

Om zoveel mogelijk Artisbezoekers de kans te geven André Kuipers te ontmoeten zijn er drie voorstellingen in het Artis Planetarium: om 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur. Geïnteresseerden wordt aangeraden vooraf een plaatsbewijs te reserveren bij het Artis Planetarium, tel. 020 - 5233452 (maximaal 4 plaatsbewijzen per persoon). Deze plaatsbewijzen moeten minimaal 30 minuten voor aanvang van de voorstelling bij de balie van het Planetarium worden opgehaald. Toegang tot Artis - inclusief het Artis Planetarium - is EUR 11,00 (3-9 jaar), EUR 14,50 (10-64 jaar), EUR 13,50 (65+). Artis is open van 9.00 uur tot 18.00 uur. Meer informatie op www.artis.nl.

© Gemeente Amsterdam