Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn gastheer internationale conferentie verkeersveiligheid

Van 23 tot en met 28 mei 2004 is de gemeente Apeldoorn gastheer van de internationale conferentie over verkeersveiligheid. De conferentie wordt georganiseerd door de stichting Institute for Traffic Care uit Amsterdam in nauwe samenwerking met de Verenigde Naties in het kader van de tiende verjaardag van Het Jaar van het Gezin.

Verkeersveiligheidsexperts uit zestien landen, waaronder uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten, komen in Apeldoorn bijeen om met Nederlandse experts tot een voorstel te komen tot de ontwikkeling van internationale geaccepteerde verkeersveiligheidsstandaards. Het voorstel moet uiteindelijk leiden tot aanbevelingen die bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid en een vermindering van het aantal verkeersslachtoffers wereldwijd.

De experts vertegenwoordigen verkeersveiligheidsorganisaties, politieorganisaties, onderzoekinstituten, vrijwilligersorganisaties en de private industrie. Nederland is onder andere vertegenwoordigd door specialisten van de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn.

Vrijdag 28 mei aanstaande zullen de uitkomsten van de conferentie in een eindrapportage worden vastgelegd. In november 2004 biedt de stichting Institute for Traffic Care de rapportage aan de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer Kofi Annan.

De gemeente Apeldoorn treedt voor deze conferentie als gastheer op en biedt de organisatie het Stadhuis als vergaderlocatie ter beschikking.

Voor meer informatie over de conferentie ga naar International Expert-Meeting over Verkeersveiligheid

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-mei-2004 12:48