Partij van de Arbeid


Den Haag, 28 mei 2004


Max van den Berg bezoekt Scheveningen, Amsterdam, Maastricht, Lelystad en Almere


Max van den Berg voert campagne met de leuze Nederland Sterk en Sociaal in Europa . Tot 10 juni, de dag van de verkiezingen, doet hij alle provincies en de vier grote steden aan. Hiermee toont Van den Berg aan dat de PvdA de partij van de regio's is.


Op zondag 30 mei is de PvdA-lijsttrekker om 14.30 uur in Scheveningen nabij het Kurhaus te vinden. Samen met PvdA Tweede-Kamerlid Thea Fierens deelt hij flyers uit en gaat hij in gesprek met kiezers. Op het Scheveningse strand delen de PvdA-ers strandballen uit.


Op tweede Pinksterdag, maandag 31 mei, delen PvdA-ers vanaf 13.00 uur op de ArenA Boulevard (tegenover de Pathé Bioscoop) flyers uit en gaan zij in gesprek met winkelend publiek.


Om 20.30 uur vindt de Zevende Globaliseringslezing plaats in Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam. Nadat Pascal Lamy zijn ideeën over Europa, de wereldhandel en globalisering heeft toegelicht, volgt een debat tussen Max van den Berg en GroenLinks-lijsttrekker Kathalijne Buitenweg.


Dinsdag 1 juni is Van den Berg op campagne in Limburg. Om 13.30 uur gaat de PvdA-lijsttrekker samen met Europarlementariër Ieke van den Burg en Tweede-Kamerleden Frans Timmermans en Pauline Smeets in debat met leerlingen van beroepsopleidende leerweg Arcus en de Duitse Berufsschule uit Herzogenrath. Dit debat vindt plaats in het kantoor van EBC in Kerkrade. Aansluitend, om 14.30 uur, delen de PvdA-ers flyers uit nabij de Nieuwstraat. De delegatie vertrekt rond 15.30 uur richting Maastricht.


Om 16.00 uur lopen de PvdA-ers van het Centraal Station in Maastricht naar de binnenstad. Tijdens de wandeling wordt met kiezers gesproken en flyers uitgedeeld. s-Avonds gaat Van den Berg voor L1-tv in debat met CDA-lijsttrekker Camiel Eurlings over onder meer drugsbeleid en grensoverschrijdende criminaliteit.


Op woensdag 2 juni trekt de PvdA-karavaan naar Flevoland. Om 11.45 uur arriveert de PvdA-lijsttrekker bij woon- en zorgcentrum De Archipel, Poëziestraat 360 in Almere. Na een korte toespraak krijgt Van den Berg een rondleiding door het Centrum. Daarnaast gaat de PvdA-er in gesprek met de bewoners van de Archipel en deelt hij rozen uit. Onder het motto Laat niet alleen de piano stemmen& presenteert Van den Berg een nieuwe piano aan de bewoners.


De PvdA-delegatie vertrekt om 14.00 uur naar Lelystad, alwaar zij rond 14.30 uur op het Stadhuisplein flyers uitdeelt en met kiezers in gesprek gaat.


Aansluitend, om 15.00 uur, volgt een bezoek aan justitiële jeugdinrichting Rentray. Dit bezoek is niet toegankelijk voor de pers. Wel is er na afloop, rond 16.00 uur, gelegenheid voor de pers tot het stellen van vragen.


Op donderdag 3 juni brengt Max van den Berg een bezoek aan Coevorden en Emmen in Drenthe. Vrijdag 4 juni gaat hij naar Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Centrum.