Gemeente Hellevoetsluis


23 mei: een andere wereld!

23 mei: een andere wereld!
Kom naar het winkelcentrum De Struytse Hoeck op zondag 23 mei, want daar valt heel wat te beleven! Dit is namelijk niet zo maar een koopzondag, maar een dag waarin u zich even in een andere wereld begeeft. Namelijk een wereld waarin we u willen laten kennismaken met snelle maar milieubewuste manieren van vervoer, wereldmuziek, straatartiesten, anders omgaan met afval en een pedicurebehandeling met dierproefvrije materialen. Ook is er een speciale kidscorner waar geknutseld kan worden met schone afvalmaterialen.

Wereldse muzieksferen
Naast het winkelen in het gezellig winkelcentrum kunt u op deze dag nog veel meer verwachten.
Op een aantal plekken in het winkelcentrum kunt u genieten van muziek afkomstig uit verschillende delen van de wereld. Troubadour Carinda brengt verschillende liederen ten gehore en in het optreden van Friends of the Earth zijn invloeden uit Australië en Afrika verweven. U kunt ook zelf aan de slag in een workshop djembé. Dit is een West Afrikaanse trommel, waaraan een grote variatie aan klanken en ritmes kunnen worden ontlokt. In een half uur tijd leert u de beginselen van het slaan en u trommelt met de groep een aantal ritmes. Kinderen vinden het vaak erg leuk om djembé te leren spelen, maar ook hun ouders worden van harte uitgenodigd! De workshop wordt deze dag drie maal gegeven. Om zeker te zijn van deelname aan deze workshop kunt u zich het beste op de dag zelf even aanmelden bij Erik Toth.

Doe mee met de salsa workshop
De voetjes gaan zeker van de vloer in de verschillende Salsa workshops! Salsa is een verzamelnaam voor diverse soorten Latijns-Amerikaanse muziek en bijbehorende dansen. Op 23 mei wordt door salsaschool Buena Vista driemaal een workshop gegeven, waarin u driemaal een andere dans leert. Welke dansen dit zijn, blijft nog even geheim. Voor deze workshop hoeft u zich niet aan te melden, want hiervoor geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Kent u deze fiets al?
Op het Spektakelplein is een andere wereld aan vervoer te bleven. Hier kunt u onder andere bij de firma Cycleparts diverse fietsen uitproberen. Heeft u altijd al een keer in een overdekte ligfiets met een motor willen rijden? Dan is daar nu de gelegenheid voor in de snelle Aerorider. Ook kunt u een proefritje maken op de Oxygen scooter, een scooter die op elektriciteit rijdt. Bewonder ook de eco-bike die door de zwerfvuilteams van Hellevoetsluis wordt gebruikt.

Knutselen met afval
Neem gerust uw kinderen mee, want die kunnen zich ook goed vermaken: met stichting Scrap kunnen ze lekker knutselen met schone afvalmaterialen. Je staat versteld van de leuke dingen die je van afval kunt maken! En natuurlijk mag al dat moois mee naar huis genomen worden.

Voorkom verspilling
Verder kunt u mee doen met de test "Voeding op maat". Wat gooit u nou zoal weg per jaar? De uitslag van deze test is op 5 juni in het gemeentehuis Hellevoetsluis. U kunt uw resultaten dan vergelijken met wethouders en raadsleden die ook met deze test gaan mee doen! Verder kunt u op deze dag een kijkje nemen in het gemeentehuis en zien wat zich afspeelt op het gemeentehuis.

Ekologisch heel logisch
Er is steeds meer voedsel in supermarkten te vinden die op ekologische wijze zijn geteelt. Maar om hoeveel producten gaat het eigenlijk? Op 23 mei kunt u meedoen met de EKO tel actie.
We zijn namelijk erg nieuwsgierig hoeveel EKO-producten in de supermarkten van het winkelcentrum De Struytse Hoeck aanwezig zijn. Vindt u het leuk om hier aan mee te doen, meldt u dan bij de stand van Voeding op maat. Als beloning ontvangt u een orgineel EKO receptenboekje!

U komt toch ook op 23 mei: een andere wereld in winkelcentrum De Struytse Hoeck?!