Politie IJsselland

Persberichten Zwolle 1
van Zaterdag 22-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 23-mei-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Beschonken bestuurder zonder helm aangehouden

Zwolle - Op het Van Nahuysplein is in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Zwolle aangehouden. De jongen reed op zijn bromfiets zonder helm, met achterop zijn vriendin ook zonder helm. Toen hij de politie zag ging hij er vandoor. In de buurt van de Sassenpoort, vloog hij uit de bocht en ging onderuit. Zijn vriendin en hijzelf liepen wat schaafwonden op. De jongen bleek gedronken te hebben. Hij blies 540 ug/l.
(04-060787)


Inbraak in school

Zwolle - Bij een school aan de Russenweg is zaterdagmiddag rond 14.45 uur ingebroken. Via het verbreken van een raam kwam men binnen. Er zijn o.a. twee computers weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
(04-060584)


Winkeldief aangehouden

Zwolle - In een winkel aan de Veemarkt is zaterdagavond een 52-jarige winkeldief uit Zwolle op heterdaad betrapt bij het stelen van een fles port en een stuk kaas. De man rekende enkele boodschappen af, maar niet de genoemde goederen. Winkelpersoneel had gezien dat de man deze wel in een tas had gestopt. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-060671)


Man in elkaar geslagen

Zwolle - Aan de Jufferenwal is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Rotterdam in elkaar geslagen door twee broers uit Zwolle van 21 en 22 jaar en enkele onbekenden. Het slachtoffer was met de broers al in een vechtpartij geraakt in een horecagelegenheid aldaar. Toen ze de zaak werden uitgezet ging e.e.a. op straat verder. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij bleek een aantal wonden in zijn mond te hebben, die gehecht moesten worden en er zijn een aantal tanden afgebroken. Even later kon één van de daders, de 21-jarige verdachte, elders in de stad worden aangehouden, bij een soortgelijk incident
(04-060544)


Drie jongeren aangehouden op verdenking brandstichting

Zwolle - Zaterdagavond heeft de brandweer een brand geblust in een goederenwagon op het spoor ter hoogte van de dijk aan de Parallelweg. terdagavond heeft de brandweer een brand geblust in een goederenwagon op het spoor ter hoogte van de dijk aan de Parallelwehn Een groepje jongeren was getuige geweest van het feit dat drie andere jongeren net na het uitbreken van de brand waren weggerend. Op basis van hun verklaringen konden de drie verdachten uit Zwolle van 15, 16 en 16 jaar, worden aangehouden. Verder onderzoek wordt gedaan door de Spoorwegpolitie.
(04-060705)


---- --