Politie IJsselland

Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Vrijdag 21-mei-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 22-mei-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Agressieve bestuurder aangehouden

Beerze - Op de N36 bij Beerze heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden, naar aanleiding van eerdere onenigheid op de weg. Twee bestuurders kwamen uit de richting Enschede en hadden tussen Vriezenveen-West en Almelo onenigheid gekregen. In Beerze keerde de 27-jarige bestuurder uit Enschede om terug te gaan naar Almelo. Op dat moment kwam de andere bestuurder in zijn bestelauto het viaduct af en zag dat de ander gekeerd was. Hierop zette hij zijn auto op de linker rijbaan, waarna er een botsing volgde. Vervolgens had bestuurder van de bestelauto de ruit van de man ingeslagen en hem geprobeerd uit de auto te sleuren. De 27-jarige is bij andere mensen in de auto gaan zitten, terwijl de politie de agressieve bestuurder kon aangehouden.
(04-060348)


Motorrijder verongelukt

Heino/Dalfsen - Vrijdagavond rond 18.15 uur heeft op de Dalfserweg in Heino een eenzijdig motorongeval met dodelijke afloop plaatsgevonden. Een 28-jarige man uit Staphorst reed op zijn motor vanuit de richting Heino binnendoor richting Dalfsen. In de tweede bocht naar links, vloog hij door onbekende oorzaak uit de bocht. Hij viel en schoof met zijn motor door, waarbij hij tegen een verkeerspaal botste. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij even later overleed.
(04-060253)


Getuigenoproep autokraak

Arriën - Op donderdagmiddag tussen 12.30 en 13.15 uur werd er in de auto van een 45-jarige man uit Ommen ingebroken. De man had zijn auto geparkeerd op het zandpad van de Hessenweg Oost en ging vervolgens zijn hond uitlaten. Toen hij terugkwam, was er ingebroken in zijn auto en waren de nodige vernielingen aangericht. De man werd vervolgens aangesproken door een motorcrosser, die mogelijk getuige van de inbraak is geweest. De man heeft echter geen naam van deze mogelijke getuige genoteerd. De politie wil met deze oproep graag met hem in contact komen. Ook andere mogelijke getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie op 0900-8844.
(04-059640)


Zeven auto-inbraken in Balkbrug

Balkbrug - In de nacht van donderdag op vrijdag is er in diverse auto's in Balkbrug ingebroken. Er werd tweemaal aan De Omloop, tweemaal aan de Iepenlaan, eenmaal aan De Wieken, eenmaal aan de Beukenlaan en eenmaal aan de Boslaan ingebroken. Er werden diverse goederen ontvreemd, waaronder radio-cd-spelers. De politie heeft o.a. een buurtonderzoek ingesteld.

Illegaal afval verbranden

Dalfsen - Aan de Westerkampen heeft een 36-jarige bewoner vrijdagmiddag een proces-verbaal gekregen voor het illegaal verbranden van afval. De man verklaarde enkele schuren te hebben gesloopt en het hout hiervan te verbranden. Hij had hier echter geen vergunning voor.
(04-060189)


---- --