Politie IJsselland

Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Zaterdag 22-mei-2004 07:00 uur
tot Zondag 23-mei-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Aanhouding voor vernieling auto

Eesveen - Aan de Van Karnebeeklaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Koekange aangehouden voor vernieling. De jongen had op de parkeerplaats bij een horecagelegenheid vernielingen aan een auto gepleegd van een 19-jarige jongen uit Dwingeloo. Omdat de verdachte zich lastig gedroeg werd hij ingesloten op het politiebureau in Zwolle. Hij kreeg een proces-verbaal.
(04-060796)


Man voortvluchtig na zware verwonding van vrouw

Steenwijk - In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 36-jarige man uit Scheerwolde in een horecagelegenheid een 36-jarige vrouw uit Steenwijk zwaar verwond met een mes. De man en vrouw, welke problemen hadden in de relationele sfeer, waren door derden in een horecagelegenheid aan de Woldpromenade bij elkaar gebracht voor een verzoeningsgesprek. Tijdens dit gesprek weet de man de vrouw met een mes zwaar te verwonden. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De man is vervolgens gevlucht. De politie is op zoek naar hem. De man rijdt vermoedelijk in een grijze Mazda 323 met het kenteken TG-13-VR. Personen die deze auto ergens zien, worden verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Aangehouden voor bedreiging

Eesveen - Aan de Van Karnebeeklaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Marknesse aangehouden voor bedreiging. Nadat er na conflicten in een horecagelegenheid, iemand uit wordt gezet, treffen de twee ruziemakende partijen elkaar op straat. Een portier ziet vervolgens dat de verdachte een mes heeft en houdt hem aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Zwolle.
(04-060782)


Jongen aangehouden voor vermoedelijke brandstichting

Oldemarkt - Aan 't Westert is in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen aangehouden voor vermoedelijke brandstichting. De jongen die hier woont, was die nacht na een feestje thuisgekomen, waarbij hij zeer driftig was en allerlei vernielingen aanrichtte. Zijn moeder heeft hierop de politie gebeld. Toen de politie aankwam, bleek de woning in brand te staan. De jongen was kort daarvoor weggegaan, toen zijn moeder vervolgens bemerkte dat zijn kamer in brand stond. Alle bewoners konden tijdig het pand verlaten. De brandweer heeft de brand geblust. Er raakte niemand gewond.
(04-060786)


Verkeerstoezicht

Horst & Waterland - Bij verkeerstoezicht in Horst & Waterland is zaterdagmiddag voor de volgende overtredingen bekeurd:
1 x parkeren invalidenparkeerplaats Nieuwstraat Hasselt
2 x inhalen over doorgetrokken streep
2 x te hoge snelheid
1 x niet dragen van de gordel
(04-060560)


---- --