Politie Zaanstreek-waterland


06:00 21-MEI-04
LOC: HAARLEMMERMEER, A4

Autodief aangehouden

Na een wilde achtervolging heeft de politie van Amsterdam-Amstelland een 32-jarige man uit Wormerveer aangehouden wegens diefstal van een auto. De auto werd een dag eerder in de Albert Meijnsstraat in Wormerveer gestolen. De agenten zagen de auto rijden op de Coentunnelweg in de richting van Schiphol en zette de achtervolging in. Toen de verdachte in de gaten kreeg, dat hij door de politie werd achtervolgd, gaf hij gas en trachtte met snelheden van 160 tot 170 km/uur aan de politie te ontkomen. Hij veroorzaakte daarbij op de A8, de A4 en de A9 diverse gevaarlijke situaties. Uiteindelijk zette de bestuurder zijn voertuig stil op de vluchtstrook van de A4 en vluchtte het weiland in. Daar kon hij echter door de achtervolgende agenten in zijn kraag worden gepakt. Na verhoor werd de verdachte aan de politie in onze regio overgedragen. Hij bekende de auto te hebben gestolen en gaf ook toe in maart 2004 een andere auto in Wormerveer te hebben weggenomen. Deze auto was reeds eerder door de politie teruggevonden.

21:14 21-MEI-04
LOC: DEN ILP, DEN ILP
Motorboot gestolen

bij de politie werd aangifte gedaan van diefstal van een witte snelle sportboot. Het betreft een Boston Whaler, type 150 sport voor zien van het registratienummer 48-55-YJ. Aan de boot was een zwarte 60 pk Mercury motor bevestigd. De diefstal is gepleegd tussen donderdagavond en vrijdagavond. De boot lag in een botenhuis achter een woning. Men moet over het water gekomen zijn om de boot te ontvreemden.

00:12 22-MEI-04
LOC: PURMEREND, SUMBA

Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding

Een 52-jarige automobilist uit Purmerend werd door de politie aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. De man was tegen een geparkeerde auto aangereden en er onmiddellijk vandoor gegaan. Een getuige noteerde zijn kenteken, waarna de politie de man bij zijn woning kon aanhouden. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 415 ug/l, bijna twee keer zoveel als is toegestaan. Beide voertuigen liepen flinke schade op aan de linkerflank.

01:39 22-MEI-04
LOC: ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN

Inbrekers aangehouden

De politie heeft twee mannen aangehouden, die zich vermoedelijk aan inbraak hebben schuldig gemaakt. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag drie mannen in een kantoor van een bedrijf, die wegdoken toen zij zich ontdekt wisten. Even later reed er een auto met hoge snelheid weg en zag de medewerker een tweede man weglopen in de richting van het Zaanderhorn. Een derde man verstopte zich onder een auto. Toen hij deze man aansprak vluchtte de man weg. De hond van een hondengeleider van de politie trof de man na een zoektocht in struiken in de onmiddellijke aan. Onder de auto waar de man zich had verstopt werd een flatscreen aangetroffen, die later afkomstig bleek te zijn uit het bedrijf. Andere eenheden van de politie troffen een tweede verdachte aan op de pont naar Amsterdam. De wegreden auto is niet meer gevonden. Uit het bedrijf bleek nog een ander beeldscherm en een computer te worden vermist. De verdachten, twee 22-jarige mannen uit Amsterdam, werden ingesloten en later in verzekering gesteld.

03:00 23-MEI-04
LOC: ZAANDAM, ZUIDDIJK

Dronken invalide achter het stuur

Een 59-jarige invalide man uit Zaandam, werd door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed in zijn invalidenwagen. Surveillerende agenten zagen de man in zijn voertuig op de Nicolaasstraat rijden. Hij voerde geen licht en had de hele weg nodig, waarbij fietsers en voetgangers allerlei capriolen moesten uithalen om niet door het voertuig te worden aangereden. Uiteindelijk lukte het de agenten het voertuig op de Zuiddijk tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek zwaar onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het bureau. Daar saboteerde hij de blaastesten, waarna een bloedproef van hem werd afgenomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.


---- --