Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, zaterdag 22 mei 2004[pic]zaterdag 22 mei 2004       
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Vrouw aangehouden wegens mishandeling

De politie heeft vrijdagmiddag op de Broerstraat een 21-jarige vrouw uit Geffen aangehouden. De vrouw had kort daarvoor bijna een aanrijding veroorzaakt waarbij een 31-jarige Nijmeegse op een zebrapad aan het Kelfkensbos bijna omver was gereden. Toen de 31-jarige van schrik een klap met de vlakke hand op de auto van de 21-jarige gaf, kwam deze de auto uit en begon de 31-jarige Nijmeegse te bedreigen en te mishandelen. Op basis van verklaringen van getuigen kon de Geffense worden aangehouden.


Man aangehouden wegens mishandeling

In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde zich een 36-jarige man uit Druten aan het politiebureau. De man had een bloedende hoofdwond. Hij vertelde kort daarvoor op het Stationsplein mishandeld te zijn. Even later kwam een 40-jarige Nijmeegse vrouw aan het bureau. Zij verklaarde door dezelfde verdachte mishandeld te zijn. Na een korte zoektocht in de omgeving kon de verdachte, een 38-jarige Nijmegenaar, op de Van Schaeck Mathonsingel worden aangehouden. Hij werd ingesloten.


Inbreker aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een inbraak gemeld in een school aan de 24e straat Meijhorst. Ter plaatse bleek een ruit ingeslagen te zijn. Van een dader was echter geen spoor te bekennen. Even later zagen politiemensen dat een persoon bezig was om bij een school aan de 20e straat Meijhorst naar binnen te klimmen. Toen zij bij deze persoon aangekomen waren bleek dat deze vast zat in het raam en niet meer voor- of achteruit kon. De politiemensen bevrijdden hem uit zijn benarde positie en hielde hem aan wegens poging tot inbraak. Het betreft een 26-jarige Nijmegenaar. Hij is in verzekering gesteld. Onderzocht wordt of hij nog meer inbraken op zijn geweten heeft.


Man aangehouden wegens lokaalvredebreuk

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een café in de Molenstraat een 28-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man was dronken en werd verdacht van het gebruik van verdovende middelen. De man weigerde op vordering van de portiers om het café te verlaten. Door de inmiddels gewaarschuwde politie werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegn de man is proces-verbaal opgemaakt.


Drie mannen aangehouden voor diefstal kentekenplaten

In de nacht van zaterdag op zondag zagen politiemensen op de Ijpenbroekweg een Peugeot rijden. Bij controle van het kenteken bleek dat te behoren bij een Opel. Navraag leerde dat de kentekenplaten waren gestolen vanaf een auto op de Weezenhof. Op de St. Annastraat konden de inzittenden van de Peugeot worden aangehouden. Het betreft Nijmegenaren van 18 en 21 jaar oud.


Inbreker aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag werd gemeld dat getuigen hadden gezien dat een verdavht persoon uit een bedrijfspand aan de Voorstadslaan was gekomen. De getuigen waren achter de man aan gegaan en konden hem ter hoogte van de Niersstraat aanhouden. Daarwerd de man door de politie overgenomen. De man wordt verdacht van de inbraak in het pand.


Man en vrouw aangehouden wegens bedreiging

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige man uit Delft en een 21-jarige vrouw uit Schiedam aangehouden. Beiden hadden kort daarvoor op de Nieuwe Markt een 44-jarige Nijmegenaar met de dood bedreigd. Beide verdachten zijn ingesloten.


Insluiping in woning

Vrijdag is vanuit een woning aan de Stijn Buysstraat een geldbedrag en een bankpas gestolen. De dader kwam binnen door een openstaand raam. De 27-jarige bewoner deed aangifte.


Kop-staart aanrijding

Een 35-jarige Nijmeegse automobilist moest vrijdagmiddag op de St. Annastraat stoppen om een ambulance met zwaailicht en sirene doorgang te verlenen. Een 19-jarige automobilist uit Veldhoven had dat te laat in de gaten en reed tegen de auto van de Nijmegenaar. Een 31-jarige Nijmeegse vrouw, passagier van de Nijmegenaar, liep daarbij nekletsel op. Zij werd naar het Radboud overgebracht.


Woninginbraken
. Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Geldershofstraat in Lent. Een raam aan de achterzijde was open gebroken. De 44-jarige bewoner weet nog niet wat er is meegenomen.
. Zaterdag is ingebroken in een woning aan de 52e straat Tolhuis. Een deur aan de achterzijde werd geforceerd. De 45-jarige bewoner mist audioapparatuur en een spelcomputer.

Gestolen camper

Een vrouw uit Ermelo deed aangifte van diefstal van haar camper. Het betreft een witte Volkwagen Camper met kenteken 98-JN-RD. Deze stond zaterdag geparkeerd op de Agricolaplaats


District Tweestromenland
Alphen - man aangehouden wegens mishandeling

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een feesttent aan de Schoolstraat in Alphen een 18-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man had kort daarvoor een 33-jarige man uit Dreumel mishandeld door hem een kopstoot te geven. Daardoor liep de man uit Dreumel een gebroken neus op. Wat de aanleiding van de mishandeling was is niet bekend.


Wijchen - fietsendief aangehouden

Zaterdagmiddag bemerkte een 42-jarige Wijchense dat haar fiets, die zij kort daarvoor op de Touwslagersbaan had geparkeerd, was gestolen. Een getuige meldde haar dat hij had gezien dat een ma de fiets in een auto laadde. De getuige had tevens het kenteken van de auto genoteerd. Op basis daarvan kon de verdachte even later op de35e straat Aldenhof in Nijmegen worden aangehouden. De man bekende de diefstal en verklaarde de fiets reeds aan een onbekende te hebben verkocht. De man is in verzekering gesteld.


Beneden-Leeuwen - woninginbraak

Toen de bewoners van een woning aan de Korte Brouwersstraat zaterdagmiddag thuis kwamen liepen twee mannen via de voordeur hun woning uit. Op de vraag wat ze daar deden vertelden ze dat ze het kantoor zochten en bankstellen en kasten wilden kopen. Evenlater merkten de bewoners dat uit de woning sieraden waren weggenomen.


Ewijk - mannen aangehouden voor betslen taxichauffer

Een Nijmeegse taxichauffer deed aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon. Hij had in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen vanuit Nijmegen naar de Groene Heuvels gebracht. Daar rekenden ze de rityprijs af. Bij het verlaten van de taxi nam één van de mannen de mobiele telefoon mee. Via de receptie van het bungalowpark kon de verblijfplaats van de mannen worden achterhaald. Deze zijn daarop aangehouden. Het betreft een 28-jarige inwoner van Bladel en een 32-jarige man uit Arendonk.


District De Waarden
Opheusden - aanrijding tussen fietsers

Een 12-jarig meisje uit Opheusden wilde vrijdagmiddag met haar fiets vanaf de Hamsestraat rechtsaf de Smachtkamp inrijden. Zij verleende geen voorrang aan een 82-jarige Opheusdenaar die op zijn fiets naast haar reed en die rechtdoor wilde. Het meisje was namelijk bezig de 82-jarige in te halen. Door de aanrijding kwamen beiden te vallen. De 82-jarige liep daarbij een hoofdwond op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis.


Tiel - woninginbraken
. Tussen zondag 16 mei en vrijdag 21 mei is ingebroken in een woning aan de Diderik Vijghstraat. De voordeur van de woning was ingetrapt De 68-jarige bewoner mist een geldbedrag.
. Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Gildehof. Een raam aan de achterzijde van de woning was opengebroken. De hele woning is doorzocht. Onbekend is nog wat er vermist wordt. De 39-jarige bewoonster deed aangifte.


Ochten - man aangehouden voor bezit cocaïne

Politiemensen controleerden vrijdagavond op de Waalbandijk in Ochten een automobilist. Toen zij de man aanspraken roken zij een sterke weedlucht. Bij fouillering van de bestuurder kwamen 11 wikkels met vermoedelijk cocaïne tevoorschijn. De man, een 23-jarige inwoner van Veenendaal, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel.


Zaltbommel - aanhoudingen na vechtpartij

In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond een vechtpartij op de Markt in Zaltbommel. Politiemensen zagen dat een 21-jarige man uit Haaften diverse mensen klappen uitdeelde. Hij werd aangehouden. Een 38-jarige inwoner van Zaltbommel werd aangehouden omdat hij zich hinderlijk gedroeg en weigerde zich te verwijderen toen hem dat gevorderd werd.


Geldermalsen - mannen aangehouden wegens bedreiging

In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Badweg in Geldermalsen vier inzittende van een auto aangehouden. Zij worden er van verdacht kort daarvoor iemand op de Herman Kuijkstraat te hebben bedreigd. Het betreft twee 17-jarige inwoners van Buren, een 19-jarige man uit Erichem en een 20-jarige man uit Meteren. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.


Zoelen - aanrijding met letsel

Een 34-jarige automobilist uit Den Haag verleende zaterdagmiddag op de kruising van de Uiterdijk met de Industriestraat geen voorrang aan een 31-jarige automobilist uit Tiel. Door de botsing raakte de 34-jarige gewond. Hij werd naar het Rivierenlandziekenhuis gebracht.


Geldermalsen - met auto tegen viaduct

Zondagmorgen troffen politiemensen op de Tunnelweg een onbeheerde auto aan die kennelijk tegen het spoorwegviaduct was gereden. De bestuurder, zo bleek later, was door vrienden die hij zelf had gewaarschuwd, naar her Rivierenland ziekenhuis gebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat de bestuurder, een 22-jarige inwoner van Deil, onder invloed van alcohol was is hem een bloedproef afgenomen.


Kerkdriel - veiligheidscontrole

Onder het motto "blauwe nacht" is zaterdagavond en -nacht een grote veiligheidscontrole gehouden in Kerkdriel. Op een vaste lokatie op het Wilhelminaplantsoen en op enkele lokaties in de omgeving werden 258 bestuurders gecontroleerd. Daarvan bleken 6 automobilisten te veel gedronken te hebben. Van hen moesten twee bestuurders hun rijbewijs inleveren. Zij bliezen respectievelijk 630 en 810 ug/l. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal wegens ovetrediong van de Opiumwet. Hij had meer dan de gedoogde gebruikershoeveelheid bij zich. Daarnaast werden nog 42 bekeuringen uitgeschreven voor divesre overtredingen. Aan de controle werd door 27 politiemensen meegewerkt.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op vrijdag 21 mei

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  St.          07.30 -     50     640  40   79    
          Annastraat   10.30                              
Heilig    Nijmeegsebaan11.30 -     50     1389 136  78    
Landsticht             14.00                              
ing                                                       
Neerijnen Steenweg     16.00 -     80     801  16   117   
                       18.00                              
Culemborg N 320        16.00 -     80     2405 93   99    
                       18.15                              
Herwijnen Graaf        16.00 -     80     916  208  136   
          Reinaldweg   20.00                              
Heukelum  N 848        19.45 -     80     928  12   135   
                       21.45                              
BuurmalsenRijksstraatwe19.45 -     50     486  84   84    
          g            21.45                              


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --