Politie Gelderland-Midden

Duiven - auto over de kop op A-12: twee gewonden
Publicatiedatum: 23-05-2004

Twee personen zijn zondag bij een verkeersongeval op de autosnelweg A-12 bij Duiven gewond geraakt. Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Doetinchem en haar mannelijke passagier, wiens gegevens nog niet bekend zijn. Even voor twee uur 's middags zou de Doetinchemse op het traject tussen Zevenaar en Duiven achterop een voorganger, een 25-jarige man uit Didam zijn gereden. Deze sloeg vervolgens met zijn wagen over de kop en kwam tegen de middenvangrail tot stilstand. De Didammer en zijn passagier, wiens gegevens ook nog niet bekend zijn, kwamen met de schrik vrij. De inzittenden van de achterop rijdende auto raakten bekneld en zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Zij waren door de aanrijding bekneld geraakt en moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De verkeersongevallendienst van de politie stelt nog een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Mogelijk dat het verkeer door nog onbekende oorzaak is gaan afremmen en dat de Doetinchemse niet tijdig meer kon afremmen. Gedurende de afhandeling van het ongeval sloot de politie de hele rijbaan af. Daardoor ontstonden files tot aan de Duitse grens. Rond half vier werd de rijbaan gedeeltelijk vrij gegeven en kon het verkeer mondjesmaat via de vluchtstrook doorrijden. Omstreeks half vijf zal naar verwachting de gehele rijbaan na bergings- en schoonmaakwerkzaamheden worden vrijgegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld - gewapende motorrijder na achtervolging opgepakt
Publicatiedatum: 23-05-2004

Een 41-jarige motorrijder uit Amersfoort is zaterdagochtend door de politie op de Dronkelaarsweg in Barneveld aangehouden op verdenking van ondermeer verboden wapen bezit. De man bleek bij zijn aanhouding een geladen pistool op zak te hebben. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf, waarbij de Amersfoorter uiteindelijk op de Dronkelaarsweg zichzelf vast reed in een doodlopende weg. De Amersfoorter trok omstreeks negen uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij met blokkerende wielen vanuit het centrum van Barneveld de Plantagelaan opreed. Toen hij vervolgens keerden zagen de agenten dat er geen kentekenplaat op zijn motor zat, waarop zij de motorrijder wilden controleren. De Amersfoorter ging er hierop vol gas vandoor, op de hielen gezeten door de agenten. De rit ging via de A-30 met snelheden van ruim boven de 120 km/u in noordelijke richting, waarna de motorrijder op de afslag naar Barneveld weer opreed. Bij een doodlopende weg aan de Dronkelaarsweg stuitte de motorrijder op een hek, waarna hij met motor en al onderuit gleed. Hierbij zagen de agenten kans de motorrijder vast te pakken en aan te houden. Daarbij troffen de agenten het pistool aan achter de broeksband van de Amersfoorter. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - man aangehouden na zware mishandeling
Publicatiedatum: 23-05-2004

De politie heeft vrijdagavond op een recreatieterrein in Voorthuizen een 34-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 19-jarige Nijkerker. Beiden waren bekenden van elkaar. Na een ruzie tussen beiden zou de Amsterdammer de Nijkerker dusdanig mishandeld hebben dat het slachtoffer zich in het ziekenhuis onder behandeling moest stellen. Kort na het incident was de Nijkerker weggevlucht en waarschuwde de politie. Die hield de verdachte Amsterdammer op het recreatieterrein aan. Het slachtoffer bleek later onder meer een gebroken kaak te hebben opgelopen en deed aangifte. De verdachte Amsterdammer is ingesloten en zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - beschonken automobilist te water geraakt
Publicatiedatum: 23-05-2004

Een 22-jarige automobilist uit Zwartebroek is zaterdagavond op de Albert Plesmanstraat in Barneveld met zijn auto te water geraakt. De man bleek ook onder invloed van alcohol en raakte gewond aan zijn schouder. Het ongeval deed zich omstreeks zeven uur voor toen de Zwartebroeker bij het nemen van een bocht in de weg de macht over het stuur verloor om vervolgens in een naast de weg gelegen vijver te duiken. De vijver bleek overigens niet zo diep: alleen de wielen kwam onder het wateroppervlak te staan. De automobilist werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk alcoholgebruik, in combinatie met te hoge snelheid zou volgens de politie de oorzaak zijn geweest van het ongeval. Bij de man kon geen ademanalyse worden afgenomen. Ook een bloedproef leek medisch niet verantwoord. De politie maakt wel proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijkerbroek - Voorthuizense gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 23-05-2004

Een 63-jarige automobiliste uit Voorthuizen is zaterdagmiddag op de Laageinderweg in Kootwijkerbroek gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw zou omstreeks kwart voor zes zijn aangereden door een tegenligger, een 20-jarige man uit Kootwijkerbroek. De Voorthuizense liep als gevolg van de aanrijding borstletsel op en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie vermoed dat de Kootwijkerbroeker bij het nemen van een bocht naar links op de verkeerde weghelft heeft gereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouw verdacht van bedreiging aangehouden
Publicatiedatum: 23-05-2004

De politie heeft vrijdag een 36-jarige vrouw uit Ede in haar woonplaats aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging. De vrouw zou in het kantoor van een zorginstelling in haar woonplaats het personeel bedreigd hebben met een wandelstok, nadat ze kennelijk ontevreden was over de dienstverlening van de instelling. Zo zou ze met de wandelstok hard op de balie hebben geslagen. Personeel had snel opzij moeten springen om niet geraakt te worden. Gewaarschuwde agenten hielden de vrouw in het gebouw aan. De vrouw bekende later met de stok te hebben geslagen, maar niet de bedoeling te hebben gehad om het personeel te raken. Justitie besloot de vrouw te dagvaarden, ze zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - alcomobilisten aangehouden

Publicatiedatum: 23-05-2004

De politie heeft zaterdagochtend vroeg in Wageningen twee bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een 22-jarige man uit Middelburg werd op de Pomona aangehouden nadat hij rond half vier op de Gerdesstraat een aanrijding zou hebben veroorzaakt en was doorgereden. Getuigen meldden dit bij de politie, die de Middelburger even later in zijn auto over de Pomona zagen rijden. De man bleek onder invloed van alcohol met een promillage van bijna anderhalf maal de toegestane hoeveelheid. De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de Middelburger wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het doorrijden na een ongeval en het rijden zonder rijbewijs. Op de Bevrijdingsstraat hielden surveillerende agenten rond half vijf een 29-jarige Edenaar aan op verdenking van het rijden onder invloed. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij zonder licht in zijn auto tegen het verkeer in reed. De Edenaar bleek onder invloed van alcohol met een promillage van tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid. Bovendien bleek hij een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben gekregen van de rechter en beledigde hij de agenten toen hij werd aangehouden. Ook de Edenaar kreeg enkele processen-verbaal. Beide alcomobilisten moesten hun auto laten staan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - vrouw aangehouden na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 23-05-2004

Een 58-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is zaterdagmiddag op de Hoogstraat in Wageningen door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou door winkelpersoneel zijn betrapt op diefstal van enkele tientallen stuks cosmetica-artikelen en werd aan de politie overgedragen. De vrouw bleek in bezit te zijn van een kennelijk speciaal geprepareerde tas om het winkeldiefstalalarm te omzeilen. De tas bleek geheel vol te zitten met ontvreemde artikelen. De 58-jarige verdachte vrouw is voor verder onderzoek ingesloten. De buit, waarvan de totale waarde nog niet bekend is, werd aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 23-05-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft vrijdag bij verkeerscontroles op twee plaatsen in Barneveld ... bekeuringen uitgedeeld. Het VHT controleerde tussen 16.45 en 19.00 uur op de Stationsweg op de speerpunten van verkeersveiligheid: snelheld, gordel- en helmgebruik. Er werden onder 450 passanten 6 snelheidsovertreders bekeurd. Van het gecontroleerde aantal voertuigen bleken er 44 bestuurders geen gordel te dragen. Zij werden allen ook bekeurd. Tussen 19.30 en 22.45 uur werd gecontroleerd op de Thorbeckelaan en werd naast de al genoemde speerpunten aandacht besteed aan alcohol in het verkeer. Dat leverde twee drankrijders op. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij met een alcoholpromillage van ruim drie maal de toegestane hoeveelheid achter het stuur van zijn auto zat. Nog eens 13 automobilisten gingen op de bon omdat ze geen gordel droegen. Twee bromfietsers werden bekeurd omdat ze op een opgevoerde bromfiets reden.