Ingezonden persbericht


Negende plek Sebastiaan Bleekemolen in Porsche Supercup

Monaco, 23 mei 2004. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) is als negende geëindigd in de race van de Porsche Michelin Supercup in de straten van Monte Carlo. Na de vrije training leek Sebastiaan voor een verrassing te gaan zorgen; hij reed de vierde trainingstijd. Helaas kon hij dit in de enige kwalificatietraining niet herhalen. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) viel uit met een gebroken aandrijfas.

Michael en Sebastiaan Bleekemolen voelen zich thuis in de straten van Monte Carlo. Michael startte hier alweer voor de 25ste keer, ook zijn pas 25-jarige zoon heeft al veel ervaring op het stratencircuit. In de vrije training realiseerde Sebastiaan de vierde tijd, in de kwalificatietraining moest hij genoegen nemen met de tiende startpositie. "Ik had last van het rubber dat de Formule 3000-auto's voorafgaande aan onze tijdtraining op de baan hadden achtergelaten", aldus Sebastiaan. "Daardoor kampte ik met veel onderstuur. Dat is iets wat je absoluut niet wilt hebben in de korte bochten van het circuit." Michael reed de zeventiende tijd.

Na een volgens eigen zeggen 'redelijke start' reed Sebastiaan in de race naar de negende plaats. "Ik reed in een groepje auto's. Een kans om mijn voorliggers te passeren kreeg ik niet. Iedereen rijdt met dezelfde auto en gaat even hard, inhalen is hier eigenlijk onmogelijk. Ik ben in ieder geval blij dat ik de race heb uitgereden." Michael Bleekemolen had minder geluk. "Ik had een erg goede start, waarbij ik drie plaatsen won", blikte hij op zijn race terug. "Helaas ging in de vierde ronde een aandrijfas kapot. Dat betekende het einde van mijn race. Ik had mijn 25ste wedstrijd hier graag op een positievere wijze willen afsluiten."

Volgend weekeinde wordt de vierde race van de Porsche Michelin Supercup verreden op de Duitse Nürburgring. Team Bleekemolen zal deze wedstrijd missen. "Onze prioriteit ligt bij de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, waar we deelnemen aan de dubbele race van de Clio Renault Sport Cup", legt Sebastiaan uit. Team Bleekemolen verwacht goed te scoren. Sebastiaan Bleekemolen won de tot nu toe enige race, Michael Bleekemolen eindigde met een vijfde plek net buiten het podium.

Uitslag Porsche Michelin Supercup, Monaco:


1. Mike Rockenfeller (D), 16 ronden in 28:59.203 minuten (=110.613 km/h); 2. Wolf Henzler (D), op 0.890 sec; 3. Dirk Werner (CH), op 2.593; 9. Sebastiaan Bleekemolen, op 7.667. Uitgevallen: Michael Bleekemolen.

Stand na 3 races: 1. Henzler 60; 2. Werner 41; 3. David Saelens 36; 8. Sebastiaan Bleekemolen 29; 14. Michael Bleekemolen 7.
---

Voor de redactie,