Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict IJsselstreek

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Andrea Jansen
Tel. 06-23978827

23 mei 2004

Feit : Auto ontvreemd
Datum/tijd : Nacht van 21 op 22 mei
Locatie : Laakse Laan te Zutphen
Betrokkene (1) : 41 jarige inwoner uit Zutphen
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Vanaf een parkeerplaats voor de woning van be 1 is in die nacht zijn auto gestolen. Het betreft een stationwagon van het merk Ford Clipper, kleur zwart en voorzien van het kenteken PS-SB-18.

Feit : Vernieling auto's
Datum/tijd : 22 mei 23.20 uur
Locatie : Linteloseweg te Zutphen
Betrokkene (1) : 19 jarige inwoonster uit Warnsveld Betrokkene (2) : 18 jarige inwoner uit Zutphen
Omschrijving : Beiden maakten deel uit van een groepje. Oplettende agenten zagen dat be 2 tegen een autospiegel trapte. Be 1 werd eveneens aangehouden. Door haar werd een spiegel omgeklapt. Beiden krijgen een verbaal.

Feit : Dronken op snorfiets.
Datum/tijd : 23 mei 2004 omstr. 0400 uur
Locatie : Wildenborchseweg te Vorden
Betrokkene (1) : 24 jarige inw. Uit Vorden
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Tijdens een controle bleek be 1 te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 1,5 promille. Naast een bekeuring kreeg hij een rijverbod van 7 uren.

Feit : Dronken automobilist.
Datum/tijd : 23 mei 04.50 uur
Locatie : Lochem, Ampsenseweg.
Betrokkene (1) : 26 jarige pool zvwovp
Betrokkene (2) :
Omschrijving : Ondanks een waarschuwing van de politie ging be 1 toch rijden. Zijn rijgedrag bleek ook aanleiding te zijn voor een controle. Hij blies 1,56 promille en kreeg een rijverbod van 8 uren. Hij wordt hiervoor vervolgd.Tevens bleek dat de auto niet was goedgekeurd.

Feit: Vernielingen met aanhouding
Op 21 mei werd de politie rond 23.15 uur gebeld, dat een aantal jongens vernielingen pleegden in en rond de Prins Bernhardlaan in Steenderen. Twee jongens waren door de buurtbewoners vastgehouden, een 16-jarige jongen uit Bronkhorst en een 15-jarige jongen uit Warnsveld. Deze jongens werden door de politie meegenomen naar het bureau. Na een zoektocht werd ook een 14-jarige jongen uit Zutphen aangehouden. Twee andere jongens uit Zutphen zullen maandag worden verhoord. De vijf vernielden 6 autospiegels, een prullenbak en trapten vijf ruiten in van het jeugdhonk. De politie prijst het alerte optreden van de buurtbewoners. De ouders van alle jongens zijn in kennis gesteld en nemen maatregelen.De jongens krijgen een proces verbaal.