Politie Zeeland


Z-4928-2004 OPENLIJKE GEWELDPLEGING


In Axel zijn in de nacht van zaterdag/zondag drie mannen, een 29-jarige man uit Axel, een 30-jarige Terneuzenaar en een 33-jarige man uit Gent, aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Op de Markt in Axel was een woordenwisseling/ruzie ontstaan waarbij een van hen, een 33-jarige man uit Gent, in zijn arm en been werd gestoken met een scherp voorwerp. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen voor behandeling. De aanleiding van de ruzie is niet bekend, wel waren de drie mannen bekenden van elkaar. Ze zijn na hun aanhouding inverzekering gesteld voor verder onderzoek.


Z-4929-2004 MAN STAAT MET MES TE ZWAAIEN


Zondag rond 05.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Markt in Terneuzen een man met een mes stond te zwaaien.
Toen agenten de man, een 25-jarige Terneuzenaar, wilden aanhouden, ging deze er rennend vandoor maar hij werd na een korte achtervolging in zijn kraag gegrepen en overgebracht naar het politiebureau. De man had bij zijn aanhouding geen mes op zak, dit werd echter in buurt waar hij was aangehouden, teruggevonden en in beslaggenomen. De Terneuzenaar is in verzekering gesteld.


O-4930-2004 INBRAAKPOGING


Tussen vrijdag 20.00 uur en zondag 00.30 uur werd er geprobeerd in te breken in een vrachtwagen die stond geparkeerd aan de Molenweg in Oosterland.
Braakschade is onbekend.


O-4931-2004 DIEFSTAL PAARDENZADELS


In Kortgene zijn afgelopen weekend een aantal paardenzadels weggenomen.
Uit een schuur aan de Ooststraat werden in de nacht van vrijdag/zaterdag een vijftal paardenzadels weggenomen. Zaterdagavond tussen 20.30 uur en 23.00 uur werd uit een schuur aan de Galgendijk eveneens een paardenzadel weggenomen. Schadebedrag is niet bekend.


O-4932-2004 DIEFSTAL DUIKFLESSEN


Zaterdag tussen 09.45 uur en 10.00 uur werden twee duikflessen weggenomen vanaf de Elkerzeeseweg in Scharendijke.
De duikflessen, t.w.v. een paar honderd euro, stonden naast een bestelbus en werden in een onbewaakt ogenblik ontvreemd.





Politie Zeeland