Politie IJsselland


Brand in verzorginghuis in Zwolle


81-Jarige bewoonster komt om het leven


ZWOLLE - Vanavond rond 22.45 uur is in een verzorgingshuis aan de Esdoornstraat brand uitgebroken in een kamer van een bewoonster, die daarbij om het leven is gekomen. De 81-jarige vrouw was rond 22.30 uur naar bed gebracht; een kwartier later ging het brandalarm af. De brandweer heeft de vrouw levenloos aangetroffen in een stoel, die vlam had gevat.

Wat de exacte oorzaak van de brand is geweest, wordt onderzocht door de Technische Recherche. Men denkt echter op dit moment dat het slachtoffer in haar stoel een sigaretje is gaan roken en dat hierdoor de brand is ontstaan.

De brand beperkte zich tot de kamer van het slachtoffer op de eerste verdieping. Van deze verdieping, op deze vleugel en van de verdieping erboven, zijn de bewoners geëvacueerd naar een centrale ruimte van het verzorgingshuis. Het ging hierbij om ongeveer 30 personen.

Zoals het protocol voorschrijft is het personeel niet zelf de kamer binnengegaan ten tijde van de brand, maar heeft de komst van de brandweer afgewacht. Er raakte verder niemand gewond. De brand was snel onder controle.

---