Gemeente Zwolle

Reconstructie bussluis Kerkstraat

In het voorjaar van 2004 zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de bussluis aan de Kerkstraat in het centrum van Zwolle. Uit reacties van omwonenden blijkt echter dat de sluis bij gebruik geluidsoverlast oplevert. Daarom zal het formaat van de bussluis worden aangepast. In verband hiermee is de bussluis op 24 en 25 mei 2004 afgesloten voor gemotoriseerd (bestemmings)verkeer.

Enkele weken geleden zijn de herstelwerkzaamheden aan de bussluis afgesloten. De vernieuwde bussluis heeft een formaat dat voldoet aan de wettelijke richtlijnen, maar wijkt enigszins af van de vroegere omvang. Dit formaatverschil veroorzaakt geluidsoverlast voor de omwonenden; stadsbussen schampen de randen van de sluis. Om de bewoners tegemoet te komen heeft gemeente Zwolle besloten om het formaat van de bussluis aan te passen.

De werkzaamheden vinden plaats op 24 en 25 mei 2004. De sluis is gestremd voor gemotoriseerd verkeer maar blijft wel toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers. Buslijnen 4 en 5 van Connexxion zullen een aangepaste route rijden.

Onvoorziene omstandigheden zoals het weer kunnen een verandering in de planning noodzakelijk maken. De werkzaamheden dienen onder droge weersomstandigheden te worden uitgevoerd.


---