Gemeente Assen


Ontwikkeling Stadsbroek II

ASSEN, 3 mei 2004

Het College van Bugermeester en Wethouders van Assen brengt het voorontwerp bestemmingsplan Stadsbroek II in de inspraakprocedure op 7 mei. In het bestemmingsplan streeft het college naar een voorziening met (boven)regionale uitstraling met nieuwe faciliteiten op het gebied van sport, recreatie en de komst van een hotel. Op 24 mei presenteert de gemeente het voorlopige ontwerp samen met de Milieu Effect Rapportage (MER) aan belangstellenden tijdens een inspraakavond in het Stadhuis.

Het ontbreken van de MER en het te globale karakter van het eerste bestemmingsplan voor Stadsbroek vormden in 2002 de aanleiding voor de Raad van State om het plan te vernietigen. De gemeente Assen heeft vervolgens een MER laten opstellen en deze besproken met de klankbordgroep Stadsbroek. Uit de alternatieven van de MER heeft het college nu een voorkeursalternatief uitgewerkt in een voorontwerp bestemmingsplan Stadsbroek II. Het college zet in op:

het openhouden van de ijsbaan;

het bouwen van een hotel rond de ijsbaan (ca. 360 kamers);

het realiseren van de "hal van Sevilla" (expositiehal);

een multifunctionele sporthal;

een tennis-/evenementenhal;

extra velden voor de voetbalclub ACV.

Het openhouden van de ijsbaan is mede afhankelijk van het ombouwen van de ammoniakinstallatie naar een installatie met een andere koeltechniek. Hierdoor kan de benodigde hoeveelheid ammoniak op het terrein worden verminderd met 80% en is het mogelijk om een hotel te bouwen rond de ijsbaan.

Naast vertegenwoordigers van de omwonenden van terrein en de projectontwikkelaar Van der Most bestaat de klankbordgroep Stadsbroek uit vertegenwoordigers van de sportverenigingen ACV, Sudosa en de atletiekvereniging AAC.