Ministerie van Algemene Zaken

Afzender: RVD / DG
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 12-05-2004 14:55

Origineel persbericht.

COMMUNIQUE VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

STAATSBEZOEK PRESIDENT VAN DE ZWITSERSE BONDSSTAAT (2).

De President van de Zwitserse Bondsstaat, de heer J. Deiss en zijn echtgenote, zullen op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin maandag 24 en dinsdag 25 mei 2004 een staatsbezoek brengen aan Nederland (zie RVD-bericht, nr. 20, d.d. 7 april 2004). De President en zijn echtgenote worden in de ochtend van 24 mei op Marine Vliegkamp Valkenburg verwelkomd door de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. 's Avonds biedt de Koningin de President een Staatsbanket aan in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

In Amsterdam legt de President een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Vervolgens bezoeken de President en mevrouw Deiss, vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven, het World Trade Center waar uitleg gegeven wordt over het Project Zuidas, een gebied aan de Ringweg A10-zuid.

Op dinsdag 25 mei bezoeken de President en zijn vrouw de Bloemenveiling Aalsmeer. Vervolgens vindt een ontmoeting plaats met de voorzitter van de Tweede Kamer en de ondervoorzitter van de Eerste Kamer in het gebouw van de Eerste Kamer. Aansluitend ontvangt Minister-president mr. J.P. Balkenende de President op het Catshuis. Na het regeringsdéjeuner in de Ridderzaal brengt de President een bezoek aan het Vredespaleis. Het staatsbezoek wordt afgesloten met een ontvangst van de Zwitserse gemeenschap in Nederland in het Gemeentemuseum in Den Haag, gevolgd door een concert en receptie aangeboden door de President aan de Koningin.
Tijdens de receptie bezoekt de Koningin, vergezeld door mr. Pieter van Vollenhoven, een aantal exposities met werken van Zwitserse kunstenaars als Martin Disler, Ferdinand Hodler, Bernhard Schobinger en Annelies Strba. In de avond vertrekken de President en zijn echtgenote vanaf Marine Vliegkamp Valkenburg.