Gemeente Lingewaard


Inspraakavond verbouw winkelcentrum Zilverkamp

Maandag 24 mei begint om 19.30 uur in sport- en ontmoetingscentrum de Brink een inspraakavond over het verbouwplan van winkelcentrum Zilverkamp. Tijdens deze avond wordt informatie over het plan gegeven en kan eenieder zijn mening over de plannen kenbaar maken.

Het verbouwplan voorziet in het slopen van de noordelijke helft van het winkelcentrum, inclusief de zes appartementen die hier liggen. Verder omvat het plan de uitbreiding van het winkelcentrum, de bouw van 29 appartementen en de herplaatsing van de bestaande balletzaal op de verdieping van het sport- en ontmoetingscentrum De Brink.

Parkeren
Het plan voorziet in 103 extra parkeerplaatsen. Voor 54 van die plaatsen is het nodig een gedeelte van het aan de noordzijde gelegen plantsoen aan de Nielant op te offeren. Deze parkeerplaatsen zijn met name bestemd voor omwonenden en bezoekers van de sporthal.

De parkeergelegenheid voor het winkelcentrum worden gerealiseerd op twee pleinen, ten noorden en ten zuiden van het winkelcentrum. De Wagenweg wordt deels verlegd zodat de parkeerplaats aan de zuidzijde niet meer wordt doorsneden. Voor de parkeerplaatsen op beide pleinen wordt een blauwe zone ingevoerd. Ook wordt de huidige parkeervoorziening langs het Ot en Sienpad uitgebreid voor het personeel van scholen en kinderdagverblijven.

Eerdere plannen voor de verbouw van het winkelcentrum hebben nooit doorgang gevonden omdat die niet

niet het gewenste structurele effect zouden hebben. Volgens de huidige eigenaar Next Real Estate is rigoureuze verbouw noodzakelijk om van het winkelcentrum een goed functionerend centrum te maken met een positieve uitstraling op de omgeving. Dat is ook de opzet van het plan dat maandag 24 mei wordt gepresenteerd.

Inzage
Het ontwerpplan ligt nog tot en met 2 juni ter inzage in gemeentewinkels Huissen, Bemmel en Gendt. Tot die tijd kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn mening over het plan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders.

Zie ook:
Openbare bekendmaking: Inspraak buurtwinkelcentrum Zilverkamp

Artikel geplaatst op 13 mei 2004