Gemeente Maassluis

Persberichten

17-5-2004

Wegafsluitingen bij Holy

Maandag 24 mei zullen asfalteringswerkzaamheden aan de Holysingel in Vlaardingen starten. De Holysingel zal vanaf de Europaboulevard tot en met het kruispunt Burg. Heusdenslaan / Holysingel worden voorzien van nieuw asfalt. Omdat de Holysingel een zeer belangrijke ontsluitings- en toegangsweg is voor de wijk Holy is er alles aan gelegen om de uitvoeringsduur van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden waardoor de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt. Om deze korte uitvoeringsduur te kunnen realiseren zullen de werkzaamheden gefaseerd worden uitgevoerd en zullen de op de Holysingel aansluitende wegen Frederik Hendriklaan en de Dillenburgsingel worden afgesloten. De fasering en de omleidingsroutes zijn vastgesteld in overleg met de hulpdiensten. Ook wordt de toegang tot het Vlietlandziekenhuis tijdens de werkzaamheden gegarandeerd.

Fasering
De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. Fase 1 betreft de oostelijke zijde van de Holysingel. Fase 2 is het westelijk deel van de Holysingel. Voor beide fases betreft het het gedeelte tussen het kruispunt Burg. Heusdenslaan / Holysingel en de Europa-Boulevard. Fase 3 is het kruispunt Burg. Heusdenslaan / Holysingel.

Afsluitingen fase 1 & 2
De belangrijkste afsluiting betreft het dichtzetten van de opritten naar en de afritten van rijksweg A20, afrit 9. Deze afsluitingen zullen van 24 mei 04 tot 24 juli 04 van kracht zijn. Voor aanvang van de werkzaamheden zullen de aansluitingen van de Dillenburgsingel en de Fredrik Hendriklaan op de Holysingel worden afgesloten. De Holysingel is hierdoor alleen bereikbaar via de Burg. Heusdenslaan en de Churchillsingel.

Tijdens de afsluiting zullen diverse omleidingsroutes van kracht zijn. De omleidingen staan aangegeven met borden. Op deze omleidingborden staan nummers voor de omleidingsroute.

Omleidingen fase 1 & 2
Verkeer vanuit Holy richting Rotterdam en Europoort, Dordrecht, omleidingsroute R.
Vanaf de Holysingel en de Lepelaarsingel wordt het verkeer via de Burg. Heusdenslaan en de Hargalaan omgeleid naar oprit 10, Schiedam Noord. Hier kan het verkeer de snelweg op richting Rotterdam en Europoort, Dordrecht.

Verkeer vanuit Holy richting richting Hoek van Holland, omleidingsroute H.
Vanaf de Holysingel en de Lepelaarsingel wordt het verkeer via de Burg. Heusdenslaan, de Westlandseweg en de Marathonweg omgeleid naar oprit 8, Vlaardingen west. Hier kan het verkeer de snelweg op richting Hoek van Holland.

Vanuit Rotterdam richting Holy, omleidingsroute V. Vanuit Rotterdam wordt het verkeer op rijksweg A20 omgeleid naar afrit 8, Vlaardingen west. Vanaf de afrit wordt het verkeer via de Marathonweg, de Westlandse weg en de Burg. Heusdenslaan omgeleid naar de Holysingel en de Lepelaarsingel.

Vanuit Hoek van Holland richting Holy, omleidingsroute V. Vanuit Hoek van Holland wordt het verkeer op rijksweg A20 omgeleid naar afrit 10, Schiedam Noord. Vanaf de afrit wordt het verkeer via de Hargalaan en de Burg. Heusdenslaan omgeleid naar de Lepelaarsingel en de Holysingel.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Vlaardingen, Afdeling Stedelijk Beheer. Met vragen kan men contact opnemen met Gemeente Vlaardingen, telefoonnummer 010 248 4000

Fietsverkeer fase 1 & 2
Door de gefaseerde werkwijze zal het verkeer op de Holysingel in twee richtingen rijden op één rijbaan. Deze verkeerswijziging kan zorgen voor onoverzichtelijke situaties op de fietsoversteekplaats van het Vlietlandziekenhuis. Daarom is besloten om deze oversteekplaats af te sluiten. De oversteekplaats bij de Frederik Hendriklaan zal gehandhaafd blijven en worden voorzien van een tijdelijk verkeerslicht. Ook de oversteekplaats bij het kruispunt Holysingel / Burg. Heusdenslaan blijft aanwezig. De bestaande verkeersregellichten blijven in werking. De gemeente Vlaardingen raadt fietsers dringend aan deze oversteekplaatsen te gebruiken en niet op andere plaatsen de Holysingel over te steken.

Tijdelijke wijziging routes van buslijn 51 en 56 tijdens het asfalteren van de Holysingel.
Tijdens de werkzaamheden aan de Holysingel zullen de buslijnen 51 en 56 gedeeltelijk worden omgeleid. Voor buslijn 51 geldt tijdens de spitsuren de normale route tot de Amsterdamlaan bij de Lepelaarsingel, vervolgens zal de bus via de Lepelaarsingel naar de Frederik Hendriklaan rijden. Hierna volgt de bus de tijdelijke route door de Johan Willem Frisolaan en de Stadhouderslaan. Aangekomen bij de Dillenburgsingel zal de normale route worden opgepakt. In de dal / avonduren en het weekend volgt buslijn 51 zijn huidige route naar de eind- en beginhalte aan de Holysingel, achter het Shell benzinestation.
Lijnbus 56 rijdt de huidige route tot de Frederik Hendriklaan waarna ook deze buslijn via de Johan Willem Frisolaan en de Stadhouderslaan naar de Dillenburgsingel rijdt. Vanaf de Dillenburgsingel vervolgt buslijn 56 zijn normale route.