Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

SENTERNOVEM3

Bedrijfsleven ontvangt 100.000e WBSO bijdrage

SenterNovem Zwolle
Postbus 10073
8000 GB Zwolle
Dokter van Deenweg 108

Telefoon (038) 455 35 53
Telefax (038) 454 02 25
Internet www.senternovem.nl
Mei 2004

Bedrijfsleven ontvangt 100.000e WBSO bijdrage voor innovatief project

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft onverminderd belangstelling voor de fiscale stimuleringsregeling voor speur- en ontwikkelingswerk, de WBSO. Maandag 24 mei a.s. overhandigt drs. C. P. (Chris) Buijink, directeur-generaal Ondernemingsklimaat en waarnemend directeur-generaal Innovatie van het ministerie van Economische Zaken, de 100.000ste WBSO beschikking aan ir. A.P.M. (Peter) Kusters, directeur van Parker Filtration and Separation B.V.

De uitreiking van de 100.000e WBSO beschikking is een belangrijke mijlpaal voor de WBSO, een fiscale stimuleringsregeling van het ministerie van Economische Zaken. De WBSO, die inmiddels tien jaar bestaat, maakt het voor veel Nederlandse bedrijven mogelijk om met financiële hulp van de overheid te werken aan speur- en ontwikkelingsprojecten (S&O). Omdat de overheid een deel van de loonkosten van S&O-medewerkers voor haar rekening neemt zijn deze projecten voor bedrijven veel beter financieel haalbaar. De technologische vernieuwingen die uit deze projecten voortvloeien zijn belangrijk voor de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven en daarmee voor verdere economische groei.

Parker Filtration & Separation B.V
De WBSO stimuleert de ontwikkeling van alle technologieën in alle bedrijfstakken. Parker Filtration & Separation B.V., het bedrijf dat van Chris Buijink de 100.000e WBSO beschikking krijgt overhandigd, ontwikkelt en produceert membranen en is één van de weinige producenten van gasscheidende hollevezelmembranen in de wereld. Dankzij de financiële steun van de WBSO heeft Parker Filtration & Separation B.V. onderzoek kunnen doen op het gebied van membraanvezels. Het bedrijf heeft inmiddels enkele tienduizenden Parker membranen op de markt gebracht. Deze membranen worden o.a. gebruikt in de (petro)chemische industrie, de voedingsmiddelen industrie, de offshore, de farmaceutische industrie en de automobielsector.

Over de WBSO
De WBSO is één van de instrumenten waarmee de overheid speur- & ontwikkelingswerk (S&O) door Nederlandse bedrijven wil stimuleren. Via de WBSO kunnen bedrijven een bijdrage krijgen voor het loon van medewerkers die speur- & ontwikkelingswerk verrichten De regeling is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. SenterNovem en de Belastingdienst verzorgen de uitvoering van de regeling.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de WBSO, kijk dan op www.senter.nl/wbso. Hier kunt u ook terecht voor de digitale WBSO-handleiding, het aanvraagformulier en de tekst van de regeling. Op werkdagen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de WBSO-helpdesk van SenterNovem, telefoon (038) 455 35 54.

Wilt u meer weten over het specifieke project waarvoor aan Parker Filtration & Separation B.V. een WBSO bijdrage is toegekend, neem dan contact op met Hans Pluimes van Parker & Separation B.V. telefoon (076) 50 85 300.

SenterNovem is ontstaan uit een fusie tussen Senter en Novem. SenterNovem voert beleid uit voor verschillende overheden en draagt zo bij aan innovatie en duurzaamheid. Voor meer informatie over SenterNovem, kijk op www.senternovem.nl.


---


---