Gemeente IJsselstein


Werk aan de weg: Achterveld/Groenvliet
woensdag, 19 mei 2004 - 10:20 CET

Deze weken wordt eraan gewerkt om de wijken Achterveld en Groenvliet 'Duurzaam Veilig' te maken. Dit geeft ongemak; wij vragen hiervoor begrip.

Heemradenlaan/Tolgaarderlaan
Maandag 24 mei as. wordt gestart met werkzaamheden aan het kruispunt Heemradenlaan/Tolgaarderlaan. In de Tolgaarderlaan wordt een inritconstructie aangebracht. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk vanaf de Heemradenlaan de Tolgaarderlaan op te rijden. De woningen zijn bereikbaar via de Teenschillerlaan. De werkzaamheden duren circa vier dagen (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Heemradenlaan/Schoolmeesterweg
Maandag 24 mei as. wordt begonnen met werkzaamheden aan het kruispunt Heemradenlaan/Schoolmeesterweg: in de Schoolmeesterweg wordt een inritconstructie aangebracht. Er is géén verkeer mogelijk vanaf de Heemradenlaan de Schoolmeesterweg in. De woningen zijn bereikbaar via het voetpad tussen de woningen en de scholen in. De werkzaamheden duren drie dagen (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Rietzangerlaan
In week 22 (24 - 28 mei) wordt een drempel aangelegd in de Rietzangerlaan ter hoogte van het Kwikstaartpad. Er is géén doorgaand verkeer mogelijk op de Rietzangerlaan. Woningen ten zuiden van het Kwikstaartpad (Rietgors, Vinkenerf, Kwikstaartpad en Rietzangerlaan 2 t/m 58 en 1 - 11) zijn bereikbaar via de ingang Rietzangerlaan nabij Tolgaardenlaan. De woningen ten noorden van het Kwikstaartpad zijn te bereiken via de ingang van de Rietzangerlaan (ter hoogte van de scholen).

Wat is Duurzaam Veilig?
'Duurzaam veilig Achterveld en Groenvliet' houdt onder meer in, dat deze wijken worden ingericht als 30 km/h zone (Heemradenlaan, Kerspellaan, Duizendblad en Lage Biezen (50 km/h) en de huidige woonerven uitgezonderd). De bestaande aansluitingen op de Heemradenlaan, Kerspellaan, Duizendblad en Lage Biezen worden uitgevoerd als een uitritconstructie. Langs de Heemradenlaan, Kerspellaan, Duizendblad, Lage Biezen worden 'fietssuggestiestroken' aangelegd; op de Touwlaan zijn deze inmiddels gerealiseerd. Op enkele plaatsen in de wijk worden drempels aangebracht.