Gemeente Enschede

Start Brede School Enschede-Noord


Enschede, 19-05-2004

Maandag 24 mei as. start een activiteitenprogramma voor de Brede School Enschede-Noord. In de maanden mei en juni kunnen de kinderen van de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen in de wijk Noord deelnemen aan een scala van activiteiten. De activiteiten staan allemaal in het teken van Portugal, het organiserende land voor het EK-voetbal. Één van de activiteiten is dan ook een voetbaltoernooi op vrijdag 8 juni op het sportveld bij Servicecentrum Noord.

Het activiteitenprogramma is tevens de officiële start van de Brede School Enschede-Noord. Binnen en buiten schooltijden ontwikkelen, leren, sporten, spelen, ontspannen en ontmoeten in een vertrouwde en veilige omgeving. Dat is wat de Brede School Enschede-Noord te bieden heeft aan kinderen, hun ouders en andere buurtbewoners in het stadsdeel Noord. De Brede School Enschede Noord is hierdoor meer dan een school. Het is het kloppend hart van het stadsdeel Noord.

De basisscholen in Enschede-Noord hebben het Brede School-idee verder uitgewerkt in het 3xH-concept. 3xH staat voor Hoofd (ICT en techniek), Hart (kunst en cultuur) en Handen (sport en bewegen). Vanuit drie Brede Schoollocaties aan de Rijnstraat, Zaanstraat en nu nog Dr. J. van Damstraat (en straks vanuit het voorzieningencluster Roombeek) wordt invulling gegeven aan de Brede School Enschede Noord. De scholen houden overigens elk hun een eigen onderwijskundig programma en identiteit.

Door samenwerking tussen de drie Brede Schoollocaties kan een samenhangend aanbod aan binnen- en buitenschoolse activiteiten en voorzieningen worden aangeboden. Daarvan profiteren niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders, de buurtbewoners en overige bewoners van de wijk Noord.

De Brede School Enschede-Noord is een samenwerking tussen basisscholen de Anna van Buren, Bonifatius, De Noordlinde-Van Damstraat en
-Zaanstraat en De Toermalijn, Kinderdagverblijf De Kijkdoos, Stichting Kinderopvang Enschede, Stichting Welzijn Stadsdeel Noord, Stichting Enschedese Speeltuinen, Enschede/DMO en Stadsdeelmanagement Noord.
---

Gepubliceerd op 19-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar