GVB


Sector Algemeen Directeur Afdeling Concern Communicatie Postbus 2131 1000 CC Amsterdam Telefoon 020 ­ 460 58 42 Telefax 020 ­ 460 58 43 Persbericht E-mail: communicatie@gvb.nl www.gvb.nl 13 mei 2004

Zomerdienstregeling voor reizigers GVB

Vanaf maandag 24 mei gaat voor reizigers van het GVB de zomerdienstregeling in. In de zomerperiode maken minder mensen gebruik van het openbaar vervoer en past het GVB de vertrektijden van de bussen, trams en metro's daarop aan. Zoals gebruikelijk zijn de wijzigingen van vertrektijden tijdens de spits het kleinst (of wijzigen niet). De publiciteits- campagne voor de zomerdienstregeling is inmiddels in volle gang.

Het wordt weer zomer. Het weer wordt beter, meer mensen zitten op de fiets en veel mensen gaan op vakantie. Omdat in de zomerperiode minder mensen gebruik maken van het openbaar vervoer past het GVB de vertrektijden en frequenties aan. Door een goede afstemming van vraag naar en aanbod van het openbaar vervoer over het hele jaar, kan het GVB tijdens de herfst en de winter weer meer vervoer aanbieden. De zomerdienstregeling gaat in op 24 mei en duurt tot 12 september. Binnen deze periode, tijdens de schoolvakanties, zullen nog extra aanpassingen aan de dienstregeling plaatsvinden. Deze zogeheten hoogzomerdienstregeling duurt van 10 juli tot en met 29 augustus.

Informatie
De publiciteitscampagne voor de zomerdienstregeling is in volle gang. In heel Amsterdam heeft het GVB huis-aan-huis een speciale zomerdienstkrant laten verspreiden. Deze krant hangt ook in de trams en de bussen. Verder worden reizigers met posters in abri's, trams, bussen en metro's en advertenties in dag- en weekbladen geattendeerd op de ingang van de zomerdienstregeling. Informatie is ook verkrijgbaar bij het informatiekantoor van het GVB "Tickets & Info" aan het Stationsplein. Alle wijzigingen zijn ook te vinden op www.gvb.nl.


---
Voor meer informatie kunt het bovenstaande telefoonnummer bellen.. In geval van calamiteiten is de woordvoerder van dienst 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 020 460 5885.

blad 1 van 1