QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM feliciteert Zapp met de lancering van BREW ...

QUALCOMM INCORPORATED PIV135585

QUALCOMM feliciteert Zapp met de lancering van BREW -gebaseerde diensten

SAN DIEGO, May 19/PRNewswire/ --


- Zapp is de eerste CDM450 operator doe BREW systeem in Europa lanceert

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), koploper en wereldleider op het gebied van Code Division Multiple Access (CDMA) digitale mobiele technologie,feliciteert Zapp met zijn lancering van downloadable draadloze producten en diensten gebaseerd op het BREW systeem van QUALCOMM. Met de Zapp BREW-gebaseerde 'Zapp Me' dienst krijgen gebruikers toegang tot een uitgebreide reeks draadloze datatoepassingen en -diensten - zoals e-mail, games, ringtones, en andere persoonlijke en bedrijfstoepassingen - die ze rechtstreeks op hun mobiel toestel kunnen downloaden. Als enige volledig geïntegreerde voice en high-speed data mobiele communicaties operator van Roemenië, is Zapp de eerste CDM450 operator die BREW-gebaseerde diensten in Europa lanceert. De Zapp Me service is in het begin beschikbaar op de handset van de Zap reeks Z710i met kleurenscherm.

'QUALCOMM is verheugd om met Zapp samen te werken om de BREW-gebaseerde services naar Roemenië te brengen', zei Johan Lodenius, senior vice president of European business relations and operations, QUALCOMM Internet Services. 'Deze lancering toont Zapps engagement om zijn abonnees meer opties te bieden dan de gewone traditionele stemfeatures door een gevarieerde reeks van fascinerende dataservices aan te bieden die heel wat functionaliteiten hebben.'

'Zapp is trots om de eerste CDM450 operator te zijn die de BREW-gebaseerde dienst op de markt brengt,' zei Cuneyt Turktan, voorzitter van de raad van bestuur, Zapp. 'Zapp abonnees zullen nu genieten van een grotere gebruikerservaring, die hen toelaat te kiezen uit een brede waaier van communicatie-, aanpasbare, informatie- en entertainmentopties. Met 'Zapp Me' kunnen we onze klanten de nodige instrumenten aanbieden die hen helpen om efficiënter te zijn en om beter geïnformeerd te zijn. QUALCOMMS Brew oplossing maakt van Zapp een technologische leider en een hoogtechnologische mobiele service provider.'

QUALCOMMS BREW oplossing levert producten en diensten die de waardeketen van de mobiele markt met elkaar verbindt, daartoe behoren toepassingsontwikkelaars, uitgevers, content providers, fabrikanten van toestellen, operators en consumenten.

Uitgevers en ontwikkelaars van over de hele wereld genereren inkomsten uit BREW-gebaseerde toepassingen en inhoud, en 26 fabrikanten hebben meer dan 135 toestelmodellen die met BREW werken, aan de consumenten aangeboden. Zapp voegt zich bij de vele succesvolle operators die commerciële BREW-gebaseerde mobiele dataservices hebben geïnstalleerd, waaronder Verizon Wireless, ALLTEL, Cellular One, MetroPCS, Midwest Wireless en US Cellular in de Verenigde Staten, China Unicom, KDDI in Japan, KTF in Zuid-Korea, Hutch in Thailand, Telstra in Australië, VIVO in Brazilië, BellSouth Chile, BellSouth Colombia, BellSouth Ecuador, BellSouth Guatemala, BellSouth Nicaragua, BellSouth Panama, BellSouth Peru, Telefonica Moviles in Peru, Movicom in Argentinië, Telcel en Movilnet in Venezuela, Verizon Dominican Republic, Verizon Wireless Puerto Rico en Pelephone in Israël.

Zapp (www.zapp.ro) is de enige voice en high-speed data mobiele communicaties operator in Roemenië, die gebruik maakt van een ultramodern netwerk (CDMA2000 in de 450 MHz band). CDMA is één van 's werelds baanbrekende technologieën, die ontwikkeld en commercieel opgevolgd word door QUALCOMM. De hoofdaandeelhouder van Zapp is Inquam Limited, een internationaal bedrijf dat diensten levert voor mobiele telecommunicatienetwerken. De belangrijkste aandeelhouders van Inquam zijn QUALCOMM en Omnia Holdings Ltd, een investeringsfonds dat in het Midden-Oosten gevestigd is.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is koploper qua ontwikkeling en levering van vernieuwende digitale draadloze communicatieproducten en -diensten die gebaseerd zijn op de CDMA digitale technologie van het bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Diego, Californië. QUALCOMM is opgenomen in de S&P 500 Index en is een 2003 Fortune 500(R) bedrijf en wordt verhandeld op de Nasdaq Stock Market(R) onder tickersymbool QCOM.

Met uitzondering van historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaring die aan risico's en onzekerheden onderhevig zijn, waaronder de omvang en de snelheid waarmee de BREW oplossing toegepast en geïnstalleerd wordt, wijziging in de economische situatie van de verschillende markten waarin het bedrijf actief is, alsook andere risico's die nu en dan gedetailleerd worden opgenomen in de SEC-rapporten van het bedrijf, waaronder het rapport over de financiële gegevens (10-K) voor de jaarafsluiting op 28 september 2003 en het meest recente Formulier 10-Q.

QUALCOMM is een gedeponeerd handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. BREW is een handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Contactpersonen bij QUALCOMM: Michele Bakic, QUALCOMM Internet Services Telefoon: +1-858-651-4017 E-mail: mbakic@qualcomm.com of Emily Gin, Corporate Public Relations Telefoon: +1-858-651-4084 E-mail: publicrelations@qualcomm.com of Bill Davidson, Investor Relations Telefoon: +1-858-658-4813 E-mail: ir@qualcomm.com

Website: http://www.zapp.ro

Website: http://www.qualcomm.com

Source: QUALCOMM Incorporated

Michele Bakic van QUALCOMM Internet Services, +1-858-651-4017, mbakic@qualcomm.com; of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1- 858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allebei van QUALCOMM Incorporated

24 mei 04 10:00