Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht 24-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Veel teveel op

EEMBRUGGE In de nacht van zondag 23 op maandag 24 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij veel teveel aan Bacchus had geofferd.

Rond 04.30 uur controleerden politiemensen op de Eemweg een 20-jarige automobilist uit Kortenhoef. Hij bleek te diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 815 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond

SOEST Op zondag 23 mei raakte een vrouw gewond bij een valpartij met haar fiets.

Rond 21.00 uur fietste een 29-jarige vrouw uit Amersfoort over de Van Weedestraat. Door nog onbekende raakte zij de metalen fietssteunen en sloeg met haar fiets over de kop. Zij was korte tijd buiten bewustzijn. De vrouw is voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht.

Onder invloed

SOEST In de nacht van zondag 23 op maandag 24 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 01.30 uur werd een 28-jarige automobilist uit Soest gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 610 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.