Philips

24 mei, 2004

Philips Electronics officiële leverancier van consumentenelektronica voor de nieuwe film, "Ocean's Twelve"

Amsterdam Koninklijke Philips Electronics heeft vandaag bekend gemaakt de "official consumer electronics technology supplier" voor de film Ocean's Twelve te zijn. De film is momenteel in productie in diverse Europese steden, met sterren als George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac en Julia Roberts. De Warner Bros. Pictures productie is, in samenwerking met Village Roadshow Pictures, de opvolger van de 2001 blockbuster Ocean's Eleven en wordt geproduceerd door Jerry Weintraub onder regie van Steven Soderbergh. De film gaat op 10 december in de Verenigde Staten en op 15 december in Europa in première.

Philips levert een breed scala aan producten en diensten voor deze productie, zoals veiligheidstechnologieën, het allernieuwste op het gebied van multimediaschermen, home-theatersystemen en de revolutionaire FlatTV met Ambilight".

Filmproducent Jerry Weintraub: "Ik ben bijzonder verheugd met Philips Electronics samen te kunnen werken, omdat de producten, het ontwerp en de technologie van Philips onovertroffen zijn."

"We zijn bijzonder blij om meerwaarde te kunnen leveren aan de technologische aspecten bij de productie van Ocean's Twelve, waardoor Philips successen op het gebied van innovatie en ontwerp worden benadrukt," aldus Koninklijke Philips Electronics CEO, Gerard Kleisterlee. "Philips is toonaangevend in het ontwikkelen van intuïtieve producten die de kijkervaring verhogen; daarom zien we deze alliantie als een natuurlijke stap voorwaarts in het streven van Philips om middels slimme technologie, entertainment tot leven te brengen."

Ocean's Twelve
Ocean's Twelve brengt de gehele cast van de in 2001 uitgekomen wereldhit, Ocean's Eleven, weer bij elkaar, en heeft daarnaast Oscar-winnares Catherine Zeta-Jones en de internationaal beroemde ster Vincent Cassel in dit elitegezelschap opgenomen. George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac en Julia Roberts voeren de sterrenparade aan met Academy Award-winnaar, director Steven Soderbergh, achter de camera en Jerry Weintraub als producent. De sterren Casey Affleck, Scott Caan, Elliott Gould, Eddie Jemison en Carl Reiner vullen de cast verder aan. Susan Ekins, John Hardy en Bruce Berman nemen zelf de productie ter hand. Productiedesigner is Philip Messina; editor is Academy Award winnaar Stephen Mirrione. Het nieuwe script werd geschreven door George Nolfi en de kleding werd ontworpen door tweemaal Oscar-winnares, Milena Canonero.

Voor extra persinformatie kunt u contact opnemen met:

Philips Consumer Electronics
Nanda Huizing
Tel + 31 40 27 80074
E-mail: Nanda.Huizing@philips.com

Philips Electronics North America
Graeme Slattery
Tel + 1 212 536-0872
E-mail: graeme.slattery@philips.com

Manning Selvage & Lee
Chip Bates
Tel + 1 404 870-6839
E-mail:chip.bates@mslpr.com

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. is met een omzet van EUR 29 miljard in 2003 de grootste elektronicafabrikant van Europa en een van de grootste ter wereld. Philips is toonaangevend op het gebied van kleurentelevisies, verlichting, elektrische scheerapparaten, medische diagnostische beeldvormende apparatuur en patiëntenmonitoring en één-chiptelevisieproducten. De onderneming heeft 165.300 werknemers in dienst, verspreid over meer dan zestig landen. Het concern is actief in de sectoren verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, halfgeleiders en medische systemen. Philips staat genoteerd aan onder meer de New York Stock Exchange (symbool: PHG) en de beurs in Amsterdam. Voor meer informatie over Philips: www.philips.nl/nieuwscentrum