Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht 24-05-2004 - Nieuwsbericht district Lekstroom

Dodelijk verkeersongeval

NIEUWEGEIN Bij een verkeersongeval op de Weg naar de Poort op zondagavond 23 mei om 19.20 uur is een 46-jarige vrouw uit Nieuwegein om het leven gekomen en raakten twee andere vrouwen gewond.

De 46-jarige vrouw reed in haar auto over de Weg naar de Poort richting Nieuwegein. In een flauwe bocht naar rechts kwam zij nog door onbekende oorzaak, op de linkerweghelft terecht. Daar botste zij frontaal op een personenauto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Nieuwegein, die in de richting van IJsselstein reed. Bij haar in de auto zat een 20-jarige vrouw, eveneens uit Nieuwegein.

Na de botsing kwamen twee personen bekneld te zitten in hun voertuig. De Weg naar de Poort werd voor het doorgaande verkeer afgesloten zodat personeel van de traumaheli, het ambulancepersoneel en personeel van de brandweer veilig kon werken.

Na het openknippen van de autos kon de brandweer de slachtoffers bevrijden. Echter de 46-jarige vrouw bleek inmiddels aan haar verwondingen te zijn overleden. De 20-jarige inzittende liep letsel op aan haar longen en gezicht, de 23-jarige bestuurster liep een gebroken pols en sleutelbeen op en werden vervoerd met de ambulance naar het ziekenhuis.

De twee totaal vernielde autos werden weggetakeld. Na het reinigen van het wegdek kon de weg omstreeks 22.00 uur weer vrij worden gegeven voor het verkeer.

De Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Eventuele getuigen(n) van de aanrijding worden vriendelijk verzocht kontakt op te nemen met de politie, bureau Nieuwegein, telefoon 0900 8844.